Sygnał Stereo L/P można pobierać z gniazda SCART niezależnie od telewizora
Trzeba wyprowadzić dodatkowo z wtyczki SCART przewód z sygnałem audio do wzmacniacza m.cz np. na TDA2822M + zewnętrzny zasilacz.
Nie we wszystkich odbiornikach TV można wbudować gniazdo słuchawkowe.
Dodano po 3 [minuty]:
Zbigniew1922 napisał:Telewizor ma tylko wyjście do anteny i to TV jak w dekoderze
oj napisał:Zbigniew1922 napisał:Telewizor ma tylko wyjście do anteny i to TV jak w dekoderze
Jeżeli ma tylko antenowe to tego konkretnie dekodera nie podłączysz ; trzeba dokupić modulator
Zbigniew1922 napisał:Tylko dźwięk z słuchawek potrzebny. Opisze mi ktoś jak to zrobić ?
Zbigniew1922 napisał:Widziałem przejściówki ze SPIDIF na JACK może tym coś się da zrobić ???
Zbigniew1922 napisał:Kabel SCART jest podłączony do dekodera więc co ? Mam go przeciąć ?
Zbigniew1922 napisał:i do słuchawek bezpośrednio ?
Zbigniew1922 napisał:Tak żeby jak ten głosnik bedzie działał to zeby w tel nie bylo dzwięku. Da się tak ?
Zbigniew1922 napisał:OTV ? Jak miałoby się odbywać to motowanie dodatkowego głosnika ?
Zbigniew1922 napisał:Co to OTV ?
Zbigniew1922 napisał:Czyli co rozkręcać telewizor i jakie gniazdo do zamontowania ?
Zbigniew1922 napisał:Czyli nic z tego nie wiem. 1000 postów i wiem tyle co przed napisaniem tematu. . .
Zbigniew1922 napisał:Nie jestem żadnym tele-specjalistą czy jak kolwiek się to zwie.
Zbigniew1922 napisał:Nie można jakoś normalniej wytłumaczyć ??? Czy tylko post na jedno zdanie. ?