Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Octavia 1 - Szyby przednie lusterka i centralny zamek zle dzialaja - długie

lato8 07 Jun 2013 12:57 2907 2
    lato8
    Level 16  
    Witam

Mam problem z octavia 1 - 97r. 4x elektryczne szyby, bez klimy, tdi 90

Centralny zamek z prawej strony nie zamyka i nie otwiera drzwi.
    Szyba przednia prawa odsuwa się normalnie przy nacisnięciu auto w dół, ale przy normalnym nacisnięciu guzika w drzwiach kierowcy do pozycji zamnknij, nie reaguje, zasuwa się jeżeli naciśniemy przycisk lekko w dół tak jak do pozycji lekko otwórz.

Z prawej strony guzik otwierania szyby - steruje centralnym zamkiem, otwiera i zamyka.

Z lewej strony da sie ustawic lusterko, ale prawe nie reaguje, załącza sie za to szyba przednia prawa - odsuwa się i czasami otwiera sie centralny zamek przy probie regulacji lusterka.

Z kluczyka nie otwiera sie szyba przednia prawa, ale z kluczyka można ja zamknac.

Wiązka w drzwiach prawych i lewych sprawdzona, naprawione zaśniedziałe kable, ale efektów zero, VAG nie pokazuje błędów, zamek z prawej strony podłożony inny - sprawny bez poprawy, moduł komfortu, moduly w drzwiach suche. Panel sterowania szybami podlozony inny ( 2 sztuki ), takze bez zmian.
    pawel-jwe
    Level 30  
    Czy przypadkiem mnie jest to przekładka z anglika? Przewody w drzwiach mogą być podłączone poprawnie ale jeśli gdzieś dalej ktoś zrobił fuszerkę to są tego efekty.
    PS. Sprawdź jeszcze w jakim stanie jest moduł komfortu, tu napisane jest gdzie się znajduje:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic553168.html
    lato8
    Level 16  
    Tez o przekladce pomyslalem, sprawdze po vin.

Moduł patrzyłem, jest suchy, nic w nim nie jest uszkodzone wizualnie.

Po naprawie wiazek w drzwiach wszystkie szyby wlacznie z prawa przednia przy otwieraniu centralnym zamkiem z kluczyka opuszczaja sie i zamykaja przy zamykaniu.