Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Termet TermaQ Electronic - Nie odpala po demontażu i montażu.

virus91 07 Cze 2013 19:28 3492 12
  • #1 07 Cze 2013 19:28
    virus91
    Poziom 17  

    Witam, mamy taki mały problem. Otóż remontuję łazienkę i Panowie ściągnęli piecyk. Po ponownym montażu piecyk nie odpala. Baterie nowe, iskrę słychać. Piątek wieczór zostanę na weekend bez ciepłej wody a może to jakaś błahostka ?

    1 12
  • #2 07 Cze 2013 19:33
    W0jtek92
    Poziom 36  

    Otwarty jest kurek gazu?

    0
  • #3 07 Cze 2013 19:34
    virus91
    Poziom 17  

    Oczywiście.

    0
  • #4 07 Cze 2013 19:45
    W0jtek92
    Poziom 36  

    To pokręc pokrętłami gazu na różne sposoby, może to pomoże, jeśli nie to będziemy szukać dalszej przyczyny.

    0
  • #5 07 Cze 2013 19:46
    virus91
    Poziom 17  

    Też próbowałem.

    0
  • #6 07 Cze 2013 19:57
    W0jtek92
    Poziom 36  

    Skoro nadal nic się nie dzieje to podczas demontażu mógł zaciąć się zawór gazowy w piecyku, bądź coś nie tak jest z membraną, nie znam dokładnej konstrukcji tej termy co blokuje mnie w podpowiedziach niestety:|

    0
  • #7 07 Cze 2013 19:58
    marekon
    Poziom 18  

    Może zapowietrzona instalacja gazowa.Odpowietrzyć na śrubunku gazowym,ewentualnie próbować odpalać aż się sam odpowietrzy.

    0
  • #8 07 Cze 2013 19:59
    virus91
    Poziom 17  

    Długo trzymać odkręconą wodę ? Nie wylecę w powietrze ?

    0
  • #9 07 Cze 2013 20:06
    W0jtek92
    Poziom 36  

    Nie wylecisz. Bo iskrownik zaraz złapie płomień a poza tym komin ma ciąg.

    0
  • #10 07 Cze 2013 21:18
    piotr_boncza
    Poziom 29  

    A nie jest przypadkiem na wężykach podłączony? Jeśli tak, to może podłączyli odwrotnie?

    0
  • #11 07 Cze 2013 21:20
    virus91
    Poziom 17  

    Węże są dobrze podłączone. Jeden by nie dostał.

    0
  • #12 07 Cze 2013 21:27
    W0jtek92
    Poziom 36  

    Nie no skoro iskra jest to wężyki są chyba git. Ja obstawiam zawór gazu. Może się zaciął, albo odpiął się przewód masy i nie otwiera gazu... Gdy byśmy znali mechanizm zapłonu to było by łatwiej...

    2
  • #13 07 Cze 2013 22:37
    virus91
    Poziom 17  

    Winnej jednak okazały się pokrętła. I to nie pierwszy raz.

    2