Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat seicento 900 wymiana amortyzatorów tył

misiek2929 08 Jun 2013 07:44 5586 6
    misiek2929
    Level 10  
    Witam. W zeszłym roku wymieniłem amortyzatory tylne w swoim seicento. Na przeglądzie -wczoraj okazało się ze prawy ma 11% i już leci olej! także do wymiany. Moje pytanko: Czy nowe amortyzatory trzeba odpowietrzyć ? Pan który sprzedaje części zapytał mnie czy je odpowietrzałem. Trochę się zdziwiłem. Proszę o pomoc-poradę.
    Angry_Us3r
    Level 16  
    Jakiej firmy były one?
    jarewa
    Level 31  
    misiek2929 wrote:
    Czy nowe amortyzatory trzeba odpowietrzyć ? Pan który sprzedaje części zapytał mnie czy je odpowietrzałem. Trochę się zdziwiłem.

Ja też jestem bardzo zdziwiony bo jeszcze nie spotkałem się z amortyzatorami które trzeba odpowietrzyć. A po drugie ciekawe jak?

Po prostu kupiłeś kiepskiej firmy lub wadliwe i szybko się zużyły.
    Angry_Us3r
    Level 16  
    Praktycznie do SC wszystko poniżej KYB i MM się wylewa momentalnie, to samo Punto.
    balonika3
    Level 37  
    Niektórzy twierdzą, że przed montażem trzeba je postawić w pionie i kilkakrotnie wcisnąć i wysunąć. Jest to też czasem napisane w instrukcji. Ale czy to coś daje, to pierun wie. Jeżeli amortyzator cieknie, to raczej nie przez to.
    Golf90
    Level 23  
    Zależy jeszcze, po jakich drogach jeździsz, asfalt- szutr, czy przypadkiem nie walnełeś w jaką dziurę w naszych pięknych drogach, ile kilometrów przejechałeś przez ten rok itd. A co do tego (odpowietrzania) to jest tak jak kolega wyżej pisał, nowy amor 3-4 razy góra-dół, a to tylko po to, aby po montażu amor od razu pracował(tłumił)