Potrzebuję 1-1,5m kabla scart-scart aby podłączyć dekoder DVB-T z telewizorem crt. Pytanie może banalne, ale dowiedziałem się, że z tymi kablami to wcale nie jest takie hop siup. Tym bardziej że miałem jeden pożyczony (taki najtańszy) i obraz w TV był niezadowalający: jakieś pasy, fragmenty obrazu drgały, łamały się.
Wiem że najlepiej aby każda żyła była ekranowana i 21 pin, a z tym to różnie bywa (przeważnie cały przewód jest ekranowany). Przeczytałem też, że nie trzeba wydawać "majątku" aby być zadowolonym z zakupu. Chodzi mi coś tańszego, ale żeby spełniało swoją funkcję prawidłowo. Nie musi pięknie wyglądać.
Przeważnie można się dowiedzieć to, co napisałem i wywody z tym związane, ale nie znalazłem propozycji (linków) właśnie do takiego dobrego i w miarę taniego kabelka, tylko te drogie i chyba dla koneserów.
Może ktoś w tym się orientuje i podrzuciłby jakieś dokładne propozycje?
Z góry wielkie dzięki.
Wiem że najlepiej aby każda żyła była ekranowana i 21 pin, a z tym to różnie bywa (przeważnie cały przewód jest ekranowany). Przeczytałem też, że nie trzeba wydawać "majątku" aby być zadowolonym z zakupu. Chodzi mi coś tańszego, ale żeby spełniało swoją funkcję prawidłowo. Nie musi pięknie wyglądać.
Przeważnie można się dowiedzieć to, co napisałem i wywody z tym związane, ale nie znalazłem propozycji (linków) właśnie do takiego dobrego i w miarę taniego kabelka, tylko te drogie i chyba dla koneserów.
Może ktoś w tym się orientuje i podrzuciłby jakieś dokładne propozycje?
Z góry wielkie dzięki.