Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Przekształtnik trójkąt - sinus

patrykpablo 10 Jun 2013 10:01 1776 6
    patrykpablo
    Level 2  
    Witam, mam do zaprojketowania przekształtnik trójkąt sinus, projekt robie w pspice i niestety mam problem,bo oczywiscie nie chce mi ruszyc w pspice :>, wrzucam zdjecie z tym czego dokonałem i proszę o pomoc co jest źle albo cenne wskazówki
    User removed account
    User removed account  
    patrykpablo
    Level 2  
    Dziękuje, działa teraz ;), teraz moje pytanie jak zmierzyć współczynnik zawartości harmonicznych? Wogóle wiem ze żałosne pytanie, ale jakie analizy moge wykonać? Bo coś słyszałem ze musze wykorzystać monte carlo ale jestem za bardzo zielony w tych sprawach jeszcze...
    User removed account
    User removed account  
    patrykpablo
    Level 2  

Czym to jest spowodowane?
    patrykpablo
    Level 2  
    Potrzebuje pomocy, projekt jest z Tietze i Schenka - układy półprzewodnikowe str 362

Uwemax=5V
    Uwy=1.4V; 2.1V; 3.1V;
    U1=0.9V
    U2=2V
    U3=2.6V
    m1=0.78
    m2=0.43
    m3=0
    Rs=2.2k
    R5=2.1k

gdzie m to nachylenie trzech odcinkow, wogole wszystko jest zrobione aproksymacja odcinkową, wartosci jak na zdjeciu , potrzebuje pomocy, co mam wpisać w generatorze napięcia trójkątnego(Vpulse tak?)?V1,v2,dc,ac,td,tr,tf,pw,per,simulation only? V1 dałem 5V ale co z reszta?
    w diodach mam podać jakąs wartość i bramke?(value and gate?) to samo sie tyczy tranzystorów(value, gate), i jak zrobić jakąś analize żeby pokazała ze to działa, ze zamienia sygnał trójkątny na sinusoidalny...

Bardzo prosze o pomoc, bo potrzebuje tego na jutro! HELP!