Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

GPS - Błędne pokazywanie domu na mapie GPS

d2mi2n 13 Jun 2013 16:06 1974 5
    d2mi2n
    Level 10  
    Witam.
    Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość skorygowania położenia swojego domu przez internet, tak aby po zaktualizowaniu mapy w gps dobrze pokazywał położenie budynku. Niestety mieszkam w takim miejscu, że po wpisaniu mojego adresu w gps lub innej mapie także w internecie pokazuje mi złą lokalizację oddaloną o 700m, przez co kurierzy mają problem żeby do mnie dotrzeć, ponieważ mój dom nie znajduje się w rzędzie domów przy drodze (nazwijmy ją A) a dojazd jest od drogi B.

Ps. Jak temat jest w złym dziale, to proszę go przenieść!
    codek315
    Level 13  
    Takie są uroki mieszkania w cichym i spokojnym miejscu. Niestety jak może zauważyłeś nie ma w tej chwili nawigacji króra gwarantowałaby 100% mapy. Sam używałem kilu od lat a teraz używam ze smartfona i zdażało sie, że w mieście te nawigacje miały problemy z doprowadzeniem mnie do celu który znajdował sie gdzieś na uboczu. Tak więc marne szanse na korekty.
    d2mi2n
    Level 10  
    No niestety istnieje kilkanaście nawigacji a chciałbym to poprawić bo zawsze kurier ma problem żeby dowieść paczkę. Może ktoś orientuje się z jakich map korzystają popularne nawigacje, lub niech ktoś kto zna kilka nawigacji je tu wymieni(poda strony www) to sam sprawdzę na tych stronach czy jest możliwość poprawienia lokalizacji

Za google maps thx
    mariann
    Level 37  
    Witam

d2mi2n wrote:
    że po wpisaniu mojego adresu w gps lub innej mapie także w internecie pokazuje mi złą lokalizację oddaloną o 700m

Kurierowi podawaj swoje położenie geograficzne, czyli długość i szerokość geograficzną. Wtedy po wpisaniu w nawigację, kurierowi wyświetli się dokładne położenie Twojego domu.
    Pozdrawiam