Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

FSO Lanos - alarm Boxer TX320E

13 Cze 2013 17:43 3720 6
  • Poziom 9  
    Potrzebuję pomocy odnośnie alarmu boxer TX320E zamontowanego w serwisie FSO za dopłatą.
    Podejrzewam że to wina tego alarmu, bo są z nim problemy od samego początku.
    Usterka polega na tym, że wszystko działa jak jest chłodno, jak auto postoi na słońcu to nie można odpalić, po sekundzie gaśnie. wydaje mi się że alarm włącza jakieś odcięcie. Raz na 50 razy odpali, jak już odpali to chodzi cały czas bez problemu i nigdy nie gaśnie w czasie jazdy. Do tej pory wymieniłem przekaźnik blokady zapłonu i wyciąłem szary kabelek od tego przekaźnika. Niestety problem jest dalej. Co można jeszcze sprawdzić, ewentualnie jak wyciąć całkiem alarm, albo go ominąć? Chyba że to nie to, bo już ręce opadają:)
    FSO Lanos - alarm Boxer TX320E
  • Poziom 18  
    Połącz kabel , na którym jest zamontowany przekaźnik odcięcia zapłonu (przywróć instalację do stanu fabrycznego). W ten sposób wyeliminujesz alarm. Jeśli problem nie ustąpi szukaj gdzie indziej. Montowałem kiedyś sporo tych alarmów i nie było z nimi problemów. Myślę ,że to nie alarm blokuje. Być może, że immobilizer nie czyta kluczyka, sprawdź połączenie anteny przy stacyjce.
  • Poziom 9  
    Złożyłem ten alarm tak jak był, sprawdziłem zapasowym oryginalnym kluczykiem i nic się nie zmieniło, odpala i gaśnie. Podejrzewam że to alarm, bo to jedyna rzecz która nie jest fabryczna, tylko wstawiana w autoryzowanym serwisie i która cały czas się psuje od nowości.
    Reklamowałem go ze 20 razy, nawet włączał się gdy w pobliżu rozmawiał przez radio taksówkarz jednej z korporacji.
    Nie potrafili tego zrobić i nie chcieli wymienić na inny.... Porażka, ręce opadają.
  • Poziom 18  
    "bo to jedyna rzecz która nie jest fabryczna" - Mam rozumieć, że fabryczne rzeczy się nie psują?
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 9  
    AREK_GDYNIA napisał:
    "bo to jedyna rzecz która nie jest fabryczna" - Mam rozumieć, że fabryczne rzeczy się nie psują?

    Jak kupowałem auto, to nie było w nim autoalarmu montowanego fabrycznie, dopłacałem do niego i zamontowali to w autoryzowanym serwisie (razem z centralnym zamkiem) Od nowości w tym aucie psuł się tylko ten autoalarm, a po gwarancji po kolei leciały wszystkie siłowniki (wszystkie były made in china) Nie wiem czy w tych autach autoalarmy były fabryczne, ale siłowniki były na pewno. Dlatego robiłem to w ASO żeby zrobili mi to na oryginalnych częściach a nie na Chińskiej tandecie. Stąd właśnie moje przypuszczenia że przyczyną może być ten alarm.
  • Użytkownik usunął konto