Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

huawei e3131 hilink - Wykrywa tylko jedną sieć

MrGoat 15 Jun 2013 16:56 1821 3
    MrGoat
    Level 10  
    witam,problem wygląda następująco,gdy wkładam karte aero2 wszytsko chodzi,gdy wkładam karte orange nie łapie zasięgu,przy ręcznym wyszukiwaniu sieci pokazuje się tylko P4,wcześniej było ok,ale zacząłem sie trochę bawić i chyba coś popsułem,robiłem tak :
    podłączyłem zewnętrzną antene (ale to chyba nie przez to)
    ogólnie to próbowałem odpalić modem w topnetinfo
    instalowałem drivery z play do tego modemu
    przełączałem w tryb modem przez http://192.168.1.1/html/switchProjectMode.html

co sie podziało jak to naprawić ? Z góry dzięki
  • Helpful post
    jdanecki
    Level 23  
    Czy przypadkiem nie wykonałeś także wymuszenia pracy w paśmie UMTS 900 MHz?
    MrGoat
    Level 10  
    Eh jak ty na to wpadłeś,no faktycznie zmieniłem to i zapomniałem,już jest ok.
    Przy okazji wiesz może jak odpalić to przez topnetinfo ? Wykrywa mi zasięg itd ale przy próbie połączenia wyskakuje mi coś takiego ...

Blad dial-up nr 633. The port is already in use or is not configured for remote access dialout.
    PL: Modem jest uzywany przez inna aplikacje lub zostal wybrany zamiast portu w ustawieniach at i pin
    jdanecki
    Level 23  
    Wiesz, opis wymuszenia i cała zabawa w ustalenie, że to pomaga to w pewnym stopniu mój pomysł.
    Co do TNI - już ot pytanie chyba zadałeś mi innym kanałem, ale możliwości są dwie:
    1. Problem ze sterownikami - przeinstalować
    2. Jednocześnie uruchomiony jest np. Mobile Partner/Play Online - na raz modemem może sterować tylko jedna aplikacja.