Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Telewizor 40 do 2200zł do 16m2

maniek130 17 Jun 2013 16:06 9288 35
    maniek130
    Level 10  
    Witam serdecznie,

proszę o pomoc w wyborze telewizora

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 16m2
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu?z boku również
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? ma stać
    6. Jak słońce świeci w pokoju? umiarkowanie
    7. Jaki masz obecnie telewizor? LG 29 flatron
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał? nie wiem
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? cyfrowy
    10 .Jakie urządzenia? dysk dvd dekoder
    11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 12
    12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? obojetne
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej?
    14. Czy zamierzasz serfować po internecie? jeżeli jest taka możliwość to tak
    15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 2%
    16. Preferencje co do marki? brak
    17. Preferencje co do wielkości? 40"
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach? przycinanie
    19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? po równo
    20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup?2200zł
    21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie znam się

myślałem o telewizorze Philips 40 PFL5507K/12 ale oglądałem testy i się przycina bardzo więc proszę o propozycje
    Anonymous
    Level 1  
    maniek130
    Level 10  
    nie rozumiem zapytania chodzi ci o przycinanie się jeżeli tak to już tłumacze Chodzi o to że menu się przycina przyciska się kolejny program itp a on po jakimś czasie reaguje
    maniek130
    Level 10  
    Te LG nie mają 3D, a może coś z Samsungów, czy warto sobie zwracać głowę nimi, bo żona mi truje, że chce Samsunga?
    RMS.pl

Level 26  
    Poszukaj w ofercie renomowanych producentów np Sony, Panasonic, Sharp. Problem przycinania powinien nie mieć miejsca.
    maniek130
    Level 10  
    Znalazłem coś takiego:
    Sharp LC-39LE650V,
    SHARP LC-40LE730,
    PANASONIC TX-L37EW5S,
    tylko nie wiem, czy z tego PANASONICA można odtwarzać filmy z usb?

Pisownia/ poprawiono!
    [_P_]
    Anonymous
    Level 1  
    maniek130
    Level 10  
    żonę może jakoś przekonam do innej marki ponieważ, żona może dlatego jest za samsungiem bo mamy miłe doświadczenie bo mieliśmy laptopa asus hp i mamy samsunga te dwa to porażka w asusie touch pad tak chodził że tylko nerwy psuł hp po 2 latach wyglądAŁ JAK po 4 lub 5 i bateria padła po 2 latach a samsung odpukać już ma 2,5 roku a bateria jak była tak jest i wygląda jak nowy żadnej skazy wracając do tematu znalazłem coś takiego SAMSUNG UE40F6400 jak już bym się uparł na samsunga ale propozycje innych może cie podawać ja nie mam uwidziane jednej marki ma być dobry nie psujący się i żona mówi że nie koniecznie musi być 3D najbardziej zależy nam na odtwarzaniu filmów z usb
    Anonymous
    Level 1  
    lesmian45
    Level 19  
    Ja myślę, że ten Philips będzie dla Ciebie dobrym wyborem, tym bardziej, że posiada ambilight. Jest też bardzo szeroka oferta smartTV, moim zdaniem nie powineneś mieć problemu ze znalezieniem dla siebie odpowiednichchaplikacji (TVN Player). I ma matową matrycę - to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż błyszczące lustro odbijające wszystkie źródła światła. Oglądanie w takich warunkach jest zdecydowanie przyjemniejsze.
    maniek130
    Level 10  
    rozmawiamy tu o tym Philipsie 40 PFL5507K/12 właśnie myślę nad nim i jakoś mnie przekonuje i w jakim sklepie mogę go dostać za przyzwoitą cenę jestem z woj łódzkiego koło Częstochowy
    error1986
    Level 10  
    Samsung F6400 też ma prawdziwą matrycę 100 Hz także w tej klasie nie tylko Philips ma taką matrycę i moim zdaniem Samsung lepiej nadaje się do odtwarzania filmów z USB i odtwarza praktycznie wszystko (w tym większośc popularnych rozszerzeń napisów a Philips tylko napisy o rozszerzeniu srt). Smart o niebo lepszy w Samsungu niż Philipsie gdzie się ciągle zawiesza, wolne menu itp. ( moi rodzice również maja Philipsa i są z nim problemy więc wiem o czym mówię ) o aktualizacjach Philipsa już nawet nie wspomnę....jakieś są ale nic kluczowego nie wnoszą :D Samsung F6400 jest modelem na ten rok 2013.

Oto opinia jednego z użytkowników na temat tego modelu Philipsa:

"Oprogramowanie się zawiesza ok 5 - 10 razy dziennie , na czas ok. 5-10 sekund. Smart TV to jakaś totalna porażka, kiedyś próbowałem włączyć teledysk na youtubie prze jakieś 30min. i zrezygnowałem nie udało się. Jedyne co działa jak należy w smart tv to Ipla. Na Pixel Plus HD niech się nikt nie napala, ten badziew trzeba wyłączyć na samym początku , bo max 30min. da się to oglądać. Nie czyta napisów TXT , trzeba przekonwertorować do .srt"

"...opinie piszą tutaj sami sprzedawcy lub przedstawiciele Philipsa. Przecie ten produkt ma mnóstwo wad z mega dennym Smart TV na czele :/"

" Ogólnie nie kupił bym tego TV drugi raz nawet za 1500zł i odradzam każdemu. Z tyloma wadami Philipsowi daleko do konkurencji. "

Więc sorry ale ja ponad 2 tys. zł za taki Tv z tyloma wadami bym nie dał. Ale to Twoja decyzja.
    Anonymous
    Level 1  
    error1986
    Level 10  
    LOCOLOCO wrote:
    Ma w snach matrycę 100Hz.
    Poczytaj najpierw dobrze "Clear Motion Rate 200 Hz"

Jeśli ktoś chce że jego telewizor "Pierze, szyje i gotuje – krawaty wiąże i usuwa ciąże" - to ok musi szukać innego. My rozmawiamy o jakości i mogę Ci przytoczyć 100 extra opinii mega zadowolonych użytkowników i będzie 100:1

Z tego co widze jesteś fanatykiem marki Philips a także zajmujesz się ich sprzedażą więc chwalisz swoje zrozumiałe. Opinie na temat tego TV w internecie mówią swoje. A i ja miałem/mam doczynienia z TV marki Philips więc te kłopoty odczułem namacalnie - 3 x w serwisie. A co mi z jakości obrazu jak TV ma beznadzejny soft, wiesza się, czasem pilot nie reaguje, a czasem się nie włączy.
    Pewnie nie masz do czynienia z Samsungiem stąd stwierdzenie, że nie ma 100 Hz matrycy.

Spieszę się z wyjaśnieniem:

Każda matryca posiadająca funkcję: Auto Motion Plus ma 100 Hz. A Ten model F6400 taka funkcję posiada. Auto Motion Plus 120/240 Hz: 120 Hz .

A także w menu serwisowym z oznaczeń matrycy mozna to odczytać.

A te Twoje : Clear Motion Rate 200 Hz to elektroniczne podbicie do 200 Hz.
    Anonymous
    Level 1  
    error1986
    Level 10  
    Sprawdź dokładniej.

http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/97073-es6800-czy-f6400-3.html

"Obie to PRAWDZIWE 100Hz matryce podbite w F6400 do 200Hz a w F6500 do 400Hz natomiast nie rożnią się tylko elektroniką to inne matryce, dla mnie lepsze wrażenie robi F6500 "

I jak rozpoznać matrycę:

http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/73860-jakich-matryc-nalezy-sie-wystrzegac-w-serii-d.html

Post forumowicza Riv11:
    "Z tych dwóch modeli to wybierz Samsunga, faktycznie ma matrycę 100 hz, ten model Sony ma matrycę 50 hz. "
    http://www.hdtv.com.pl/forum/lcd/99468-samsung-ue32f6400-czy-sony-kdl-32w655a.html

"F6400 posiada 100Hz, od 6500 różni się matrycą CMR 400Hz, tunerem DVB-S, i zaawansowanymi ustawieniami czerni w menu "
    http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/98573-samsung-ue40f6400-ustawienia-2.html

Częstotliwość odświeżania (realna) - 100 Hz
    http://recensione-tv-led.blogspot.com/2013/03/samsung-ue40f6400-f6400-recensioni-2013.html
    generalmaczek
    Level 1  
    jaki telewizor 32 cale do 1100zl
    maniek130
    Level 10  
    Teraz to mi zamąciliście ale skłaniam się bardziej ku samsungowi chodź droższy niż zakładałem muszę oba telewizorki zobaczyć tylko nie mam gdzie u nas jest tylko dostępny samsung
    error1986
    Level 10  
    Ja mówie o F6400. A nie o innym. Forumowicz TDX z HDTV jest bardzo dobrze obeznany w Samsungach bo ma z nimi do czynienia na co dzień więc podważasz jego wiedzę. Wysłałem Ci specyfikację z nie polskiej strony i masz napisane - REAL - 100 hz + wiedza forumowicza TDX = potwierdza 100 hz matryce w F6400. Jeśli wiesz co innego to zapraszam z nim do dyskusji bo ja już nie wiem jak mam Ci to udowodnić. Może on to zrobi dobitniej.
    tdx_pl
    Level 10  
    Może koledze LOCOLOCO chodzi o jakieś inne TV np z matrycami LG np LG LM615 mimo 200Hz CMI albo Sony W655 z MotionFlow XR 200 Hz są 50Hz

Natomiast w dalszym ciągu każdy TV serii F6xxx będzie 100Hz
    Anonymous
    Level 1  
    tdx_pl
    Level 10  
    Tu raczej nie ma ma miejsca na niejasności, matryce możesz sprawdzić w menu serwisowym i ją rozczytać, dodatkowo funkcja motion plus jest dostępna tylko dla matryc 100hz...
    delsol
    Level 11  
    LOCOLOCO wrote:
    Nie rozśmieszaj ludzi.
    Wszystkie obecne wspomagane matryce do 300Hz maja natywną matrycę 50Hz.

LOCOLOCO wrote:
    Byłem w fabryce na rozmowach więc wiem dokładnie.

Kolega wielki fanatyk jakości obrazu chyba powinien już dawno przeprosić za wprowadzanie ludzi w błąd. Promowanie marki phillips przez tego pana i wciskanie na pw ofert jest nie na miejscu, powiem więcej jest hamskie , tzw marketing szeptany . Powinien już dawno dostać banana na tym forum. Znafca wielki się znalazł co posty nabija, taki człowiek który nie siedzi w temacie wchodzi na forum pierwszy raz i co? kieruje sie takimi wzkazówkami no bo jak ponad 6k postów to się musi znać.
    Anonymous
    Level 1  
    Anonymous
    Level 1  
    tdx_pl
    Level 10  
    Piszesz o TV którego nie miałeś?