Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Którą bruzdownicę kupić ?

GregorXXX 19 Jun 2013 01:01 3024 5
    GregorXXX
    Level 2  
    Witam,
    przymierzam się do zakupu bruzdownicy która głownie będzie służyła do wykonywania bruzd pod instalację elektryczną.

W przedziale cenowym który zamierzam na to przeznaczyć znalazłem min.
    Bosch GNF 35 CA ~2000zł
    Makita SG1250 ~2300zł
    METABO MFE 30 ~2000zł
    Milwaukee WCE 30/M ~2050zł
    KRESS 1400 MSF ~2300zł
    W sieci można znaleźć masę komentarzy dotyczących zarówno Boscha jak i Mikity ale większość mam wrażenie jak gdyby była napisana przez osoby które nigdy nie miały tych urządzeń w rękach. Wiem, że wielu z Was pracuje takimi sprzętami i chciałbym prosić o radę co waszym zdaniem było by najlepszym wyborem chodzi o komfort pracy, trwałość oraz ewentualne koszty serwisowe....
    GregorXXX
    Level 2  
    Dzięki Marku.... spodziewałem się troszkę większej ilości opinii ale najwidoczniej jest to mało popularne urządzenie :) Co do odkurzacza to myślałem o czymś bezrowkowym tak około 35 l pojemności.
    marek 1871
    Level 15  
    Możesz w takim razie popatrzeć na GAS25 ma co prawda mniejszą powierzchnię filtrów ale też da radę lub Starmix ISC ARD1425 - świetny odkurzacz daje również radę z żyrafą i gipsem. Ma automatycznie czyszczenie filtra i regulację siły.
    GregorXXX
    Level 2  
    oglądałem dzisiaj jakiegoś starmix-a i muszę przyznać, że wyglądał na solidną konstrukcje i nie wiem czy na niego nie padnie :)
    pazdziochowski
    Level 15  
    Witam, nigdy workowy odkurzać jak już bez workowy praktyczniejszy ten Starmix to osobiście powiem złom pracowałem na nim 2 miesiące strasznie słaby i co chwila trzeba worki chyba jak sobie ktoś chce dywan odkurzyć w pokoju ale nie na budowę, co do bruzdownicy Boscha GNF 35 CA działa bez zarzutu pracuje już na niej rok czasu, polecam odkurzacz FLEX S47 albo coś innego do nawet do 1000pln kupisz bez workowy ale Starmix cena 1500 dla mnie śmieszna.