Witam!
Cierpiałem ostatnio na zbyt małą ilość miejsca na partycji systemowej C. Postanowiłem więc za pomocą odpowiedniego programu przenieść na nią parę gigabajtów z partycji D. Niestety po drodze coś poszło nie tak jak powinno i zobaczyłem niebieski ekran. Po ponownym uruchomieniu komputera straciłem dostęp do partycji D...
Dokładniej: Partycja D jest widoczna w oknie mojego komputera, jednak po próbie wejścia do niej widzę następujące po sobie dwa komunikaty:
oraz
Czy da się jeszcze coś z tym zrobić, czy mam raczej pożegnać się z moimi danymi?
Dodam, że mój system to windows 7 x64, obie partycje to partycje podstawowe oraz program, którym próbowałem "przenieść" trochę miejsca to acronis disk director. Załączam zrzut ekranu z programu DMDE oraz plik z odpowiednimi sektorami dysku. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam
Cierpiałem ostatnio na zbyt małą ilość miejsca na partycji systemowej C. Postanowiłem więc za pomocą odpowiedniego programu przenieść na nią parę gigabajtów z partycji D. Niestety po drodze coś poszło nie tak jak powinno i zobaczyłem niebieski ekran. Po ponownym uruchomieniu komputera straciłem dostęp do partycji D...
Dokładniej: Partycja D jest widoczna w oknie mojego komputera, jednak po próbie wejścia do niej widzę następujące po sobie dwa komunikaty:
Cytat:Przed użyciem dysku znajdującego się w stacji dysków D: musisz go sformatować
oraz
Cytat:D:\ nie jest dostępny. Wolumin nie zawiera rozpoznawalnego systemu plików. Sprawdź czy załadowano wszystkie wymagane sterowniki systemu plików i czy wolumin nie jest uszkodzony
Czy da się jeszcze coś z tym zrobić, czy mam raczej pożegnać się z moimi danymi?
Pozdrawiam