Witam,
Mam pewien pomysł na schłodzenie dość tanim kosztem komputera.
Mianowicie: http://allegro.pl/wydajna-lodowka-50l-specjalny-agregat-o-turbo-moc-i3329549993.html
DANE TECHNICZNE:
lodówka termoelektryczna - przyjazny dla środowiska system chłodzenia
agregat chłodniczy o TURBO mocy
estetyczne wzornictwo
moc: 70W
zakres regulacji chłodzenia: od 3-5 do 12°C
specjalna izolacja: pianka poliuretanowa
zasilanie 230V ~ 50 Hz
pojemność 50 litry
autorozmrażanie - pojemnik na skraplającą się wode
doskonale sprawdza się w hotelach, akademikach, pensjonatach, domkach letniskowych
może pracować pionowo i poziomo
waga netto: 9,5 kg
waga brutto: 11 kg
wymiary zewnętrzne 43,5cm x 52cm x 48cm
wymiary wew. 36,5cm x 42cm x 32,5cm
Płyta z dobrym coolerem (radiator) + HDD w radiatorze + SSD oraz zasilacz i grafika zmieściły by się spokojnie do chłodziarki.
Chłodziarka ma maksymalną moc chłodzenie do 3+ C w takim wypadku nie dojdzie do skroplenia grzejących się urządzeń. Chciał bym by ktoś, kto ma pojęcie o chłodzeniu odpowiedział mi na pytanie, czy taki sposób ma sens i czy nic się nie stanie w PC?? Skąd taki pomysł? posiadam pokój na poddaszu, wiadomo jakie są temperatury, pracuje na komputerze ok, 7 godzin dziennie, komponenty grzeją się jak jest ok 30 C w pomieszczeniu. Czy taka chłodziarka podoła schłodzeniu o parę C podzespoły komputera? Nie myślę oczywiście że będzie to lepsze chłodzenie od dobrego WC.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Mam pewien pomysł na schłodzenie dość tanim kosztem komputera.
Mianowicie: http://allegro.pl/wydajna-lodowka-50l-specjalny-agregat-o-turbo-moc-i3329549993.html
DANE TECHNICZNE:
lodówka termoelektryczna - przyjazny dla środowiska system chłodzenia
agregat chłodniczy o TURBO mocy
estetyczne wzornictwo
moc: 70W
zakres regulacji chłodzenia: od 3-5 do 12°C
specjalna izolacja: pianka poliuretanowa
zasilanie 230V ~ 50 Hz
pojemność 50 litry
autorozmrażanie - pojemnik na skraplającą się wode
doskonale sprawdza się w hotelach, akademikach, pensjonatach, domkach letniskowych
może pracować pionowo i poziomo
waga netto: 9,5 kg
waga brutto: 11 kg
wymiary zewnętrzne 43,5cm x 52cm x 48cm
wymiary wew. 36,5cm x 42cm x 32,5cm
Płyta z dobrym coolerem (radiator) + HDD w radiatorze + SSD oraz zasilacz i grafika zmieściły by się spokojnie do chłodziarki.
Chłodziarka ma maksymalną moc chłodzenie do 3+ C w takim wypadku nie dojdzie do skroplenia grzejących się urządzeń. Chciał bym by ktoś, kto ma pojęcie o chłodzeniu odpowiedział mi na pytanie, czy taki sposób ma sens i czy nic się nie stanie w PC?? Skąd taki pomysł? posiadam pokój na poddaszu, wiadomo jakie są temperatury, pracuje na komputerze ok, 7 godzin dziennie, komponenty grzeją się jak jest ok 30 C w pomieszczeniu. Czy taka chłodziarka podoła schłodzeniu o parę C podzespoły komputera? Nie myślę oczywiście że będzie to lepsze chłodzenie od dobrego WC.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.