Witam. Problem się przewija,ale nie znalazłem nigdzie wystarczającej odpowiedzi. Moje autko renault kangoo 1.4 benz +lpg. 2002 rok. Jak jest zimny,tj po odpaleniu falują obroty na benzynie. Na gazie chodzi równo. Wymieniłem czujnik położenia wału korbowego, silnik krokowy, potencjometr przepustnicy, uszczelnienie pod kolektorem ssącym sprawdzone, wyczyszczona przepustnica, nowe kable, pompa paliwa wymieniona.
Dodam, że na benzynie auto nie ciągnie tak dobrze jak na gazie. Słychać też syk przy korku od wlewu paliwa (chyba sie podciśnienie wytwarza). Może jest gdzieś odpowietrznik?Naciąłem rowki w korku żeby dochodziło powietrze do zbiornika.
Mam zamówiony czujnik temperatury powietrza zasysanego, żeby go wymienić ale nie jestem pewien czy to do końca to. Już kończą mi się pomysły. Na komputerze brak błędów.
pomóżcie
Dodam, że na benzynie auto nie ciągnie tak dobrze jak na gazie. Słychać też syk przy korku od wlewu paliwa (chyba sie podciśnienie wytwarza). Może jest gdzieś odpowietrznik?Naciąłem rowki w korku żeby dochodziło powietrze do zbiornika.
Mam zamówiony czujnik temperatury powietrza zasysanego, żeby go wymienić ale nie jestem pewien czy to do końca to. Już kończą mi się pomysły. Na komputerze brak błędów.
pomóżcie