DmZ wrote:... Kolego Robert. co to za basen? Wygląda jakby miał twarde ścianki.
To chyba kanadyjczyk.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereSlawek K. wrote:Mam pytanie, czy są pompy basenowe na bezpieczne napięcie np. do 12/24V ? jeżeli tak, to jakie możecie polecić ?
Pozdr
karolark wrote:Slawek K. wrote:Mam pytanie, czy są pompy basenowe na bezpieczne napięcie np. do 12/24V ? jeżeli tak, to jakie możecie polecić ?
Pozdr
Biorąc pod uwagę że moce pomp sąpo kilkaset W w górę to jakie prądy by tam były
Nie spotkałęm się z pompami basenowymi na 12/24V
Slawek K. wrote:Mam pytanie, czy są pompy basenowe na bezpieczne napięcie np. do 12/24V ? jeżeli tak, to jakie możecie polecić ?
Slawek K. wrote:A jaka to jest porządna pompa ? Dasz jakieś propozycje ? Jak patrzę na nie to większość ma silnik na wierzchu, przecież to nie ma żadnej ochrony przed porażeniem, wystarczy zalać oblać woda i tragedia gotowa.
Pozdr
DmZ wrote:Miałem podobne rozkminy na początku ale te pompy (byle nie chinskie) są na prawdę szczelne.
DmZ wrote:Slawek K. wrote:A jaka to jest porządna pompa ? Dasz jakieś propozycje ? Jak patrzę na nie to większość ma silnik na wierzchu, przecież to nie ma żadnej ochrony przed porażeniem, wystarczy zalać oblać woda i tragedia gotowa.
Pozdr
bzdura.
Zvirek wrote:DmZ ma rację.
Te pompy nie boją się deszczu ani chlapania.
Ale skoro wiesz lepiej to nie wiem po co drążysz temat...
Slawek K. wrote:Mam pytanie, czy są pompy basenowe na bezpieczne napięcie np. do 12/24V ? jeżeli tak, to jakie możecie polecić ?
mc_majcher wrote:Witam
Czytam wszytkie posty w tym temacie, ale nie widzę odpowiedzi na moje pytania. Czy mogłby ktos na nie odpowiedzieć. Serdecznie dziękuję i pozdawiam.
SylwekK wrote:O tym, że zasilanie powinno iść przez różnicówke było już trąbione setki postów temu![]()
U mnie tez pompa na wierzchu stoi (nawet dwie, bo druga od ogrzewania) cały czas i absolutnie nic się złego nie działo i nie dzieje.