W miniony weekend temperatura wody była troche niska
po takim tygodniu było 22st.Basen w tygodniu ani razu nie odkrywany. Kąpiel w niedziele była nazwijmy to ciekawym przezyciem...

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereSylwekK wrote:U mnie po 3 dniach od nalania wody (brei) można się było chlapać w kryształku, ale warunkiem niezbędnym był odkurzacz.
Adrianeo wrote:Możesz zrobić zdjęcie jak taki odkurzacz wygląda u Ciebie? Sposób podłączenia "ciągu" , w jaki sposób brudy są wyrzucane z basenu itd.
janek1815 wrote:DmZ wrote:Kąpiel w niedziele była nazwijmy to ciekawym przezyciem...
Ludzie jadą nad morze i nie narzekają
tomjed wrote:Sylwek, a rurę masz od czego?r
technikabasenowa wrote:[syntax=text]
kamilenski wrote:I na dodatek po co izolować dom od spodu (w podłodze lub pod płytą betonową) skoro 95% ucieka do góry?
Ja sądzę że to jest jakiiś stary nieprzemyślany rysunek. Nawet gdy coś gotujemy i zaczyna kipieć wystarczy garnek przesunąć na zimną część płyty.
Na forach szwedzkich są podobne bajki i też sprawozdania ludzi którzy mieli baseny bez i z izolacją pod nimi. Ogólnie twierdzą że koszty ogrzewania zą ok 30% niższe gdy basen stoi na izolacji.
technikabasenowa wrote:kamilenski wrote:I na dodatek po co izolować dom od spodu (w podłodze lub pod płytą betonową) skoro 95% ucieka do góry?
Ja sądzę że to jest jakiiś stary nieprzemyślany rysunek. Nawet gdy coś gotujemy i zaczyna kipieć wystarczy garnek przesunąć na zimną część płyty.
Na forach szwedzkich są podobne bajki i też sprawozdania ludzi którzy mieli baseny bez i z izolacją pod nimi. Ogólnie twierdzą że koszty ogrzewania zą ok 30% niższe gdy basen stoi na izolacji.
Ależ izolujcie sobie od dna skoro jest chęć i pieniądze - porównanie basenu do domu jest bardzo na miejscu.
Buduję baseny od kilkunastu lat bez udziwnień od spodu - więcej paru inwestorów ma zaplutą brodę po postawieniu na swoim i podłożeniu styropianu pod folię.
Ale i tak pewnie wiecie lepiej
Czuwaj