stanley036 wrote: 1. w pokoju 1 i 2 wstawię Gniazdo rj45 połączone ze sobą bezpośrednio przewodem [schowanym w ścianie]
Jeżeli połączysz dwa gniazda sieciowe (RJ45) to uzyskasz tak zwany "przedłużacz " czyli jeżeli do gniazda w pokoju 1 podłączysz przewód z CISCO EPC3925 to będziesz mógł w pokoju 2 podłączyć komputer .
stanley036 wrote: [tu bym chciał również schować przewód w ścianach tylko nie wiem
czy po zakończeniu umowy zabierają kabel]
Z tego co się orientuję to nie zabierają kabli - tylko urządzenia dzierżawione
stanley036 wrote: 4. w pokoju 1 miałbym internet [z modemu kablem do gniazda w pokoju 2 i z gniazdka pokoju 1 kablem do komputera
Nie wiem czy dobrze cie rozumiem
- połączenie RJ45 (LAN) i RJ11(telefon) działają w obydwie strony ( CISCO->gniazdo1-UTP5e-gniazdo2->komputer)
- połączenie TV niestety nie - sygnał może przechodzić tylko z gniazda do odbiornika , czyli
TTIR-307P->rozgałęźnik-> przewód koncentryczny do drugiego pokoju z pominięciem gniazda ->gniazdo2->Telewizor
Teoretycznie jeżeli nie zmieniasz ilości punktów odbioru to do samego przeniesienia urządzeń nie powinni się przyczepić.
Ten CISCO to w zasadzie jest właśnie router tylko czy Ty masz dostęp do konfiguracji czy tylko UPC ? Dodano po 3 [minuty]: WP_elewator wrote: co ma na celu stosowanie TRIS-307p do CISCO EPC3925 ? Nie licząc, że mam dodatkowe wyjście data i TV..
Ten rozgałęźnik separuje sygnał TV od sygnału" internetu" DATA w celu likwidacji ewentualnych zakłóceń.
Strona 29 tej instrukcji:
http://www.cisco.com/en/US/docs/video/at_home/Cable_Modems/3900_Series/4041327_A.pdf