Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Instrukcja obslugi CB President Lincoln

Cichy666 04 Mar 2005 20:07 12879 11
    Cichy666
    Level 20  
    Witam!
    Jak w temacie. Moze to prozaiczne pytanie, ale jezeli ktos posiada instrukcje obslugi do tego radia to bede wdzieczny.
    Pozdrawiam.
  • Helpful post
    Dariusch
    Level 18  
    Instrukcja, to jak pamietam jakieś dwie kartki po angielsku, czego nie wiesz pytaj pomożemy :)

Tu masz manual po angielsku (otwiera sie go officem)
    Cichy666
    Level 20  
    Chodzi mi tylko o zakres czestotliwosci od A do I. Lincoln ma to tak podzielone, ze mozna stracic glowe ;) sugerujac sie nr kanalu. Mozna by bylo zrobic to samemu, ale jezeli juz ktos to ma to bylaby wielka pomoc.
    Dzieki.

Dodano po 3 [minuty]:

Dzieki! Bardzo mi pomogles. Jakbys mial klopoty z tunerami TV SAT to chetnie pomoge. Pozdrawiam!
    Dariusch
    Level 18  
    lincoln chodzi od 26,000 do 29,990 podstawa to banda g, która przełącza się pokrętłem w zerach, a przełącznikami w piątkach uważaj na „dziury” 3,7,11,15,19 częstotliwości idą po kolei, czyli masz po dwa kanały. Po powrocie na podstawę z bocznych band zawsze musisz przestawić z piątek w zera przełącznikiem SPAN
    Cichy666
    Level 20  
    Jeszcze jedno "glupie" pytanie z mojej strony. Podstawowa 40 to 26.830 czyli band F kanal 34? Sorry za glupie pytania mam jeszcze ALANA 87 i tam to bylo o wiele prostsze... Pozdrawiam.

Dodano po 30 [sekundy]:

oczywisciae to kanal 28 :)
  • Helpful post
    Dariusch
    Level 18  
    zauważyłem że ten manual jest trochę obciety z prawj ale tutaj
    http://www.chipswitch.com/Chip-Users-Manual.htm
    możesz znaleźć to samo a nawet więcej :)

Podstawa to banda g i częstotliwość tak jak w każdym CB 26,960 do 27,400 (u góry patrz na literki)
    Alan jest zwykłym radiem może zejć troszke niżej a linkoln wiele wiele wyżej i ma te bandy po 50 kanałów oprócz podstawy "g" która ma 40 kanałów, poza tym tak jak zauważyłeś kanały sie powtarzają dwukrotnie bo podstawowa g jest nezalażna i powtórzona jest tak jak piszesz na F.
    Znajdź bandę g przejdź na tej bandzie w zera i kręc duzym pokrętłem bedziesz mił tylko podstawę.
    w lincolnie nigdy nie patrz na kanały tylko na częstotliwość
    Cichy666
    Level 20  
    Dzieki za wyczerpujace wiadomosci! Jestem Ci bardzo wdzieczny, a jedyne co moge zrobic w tej chwili to dodac Ci kolejne punkty 'Pomogl" Pozdrawiam.
    monteros
    Level 18  
    Witaj jeśli będziesz na bandzie g to masz tam już zaprogramowaną podstawową czterdziestke kanałów na CB czyli częstotliwość pierwszego kanału to 26,965Mhz więc musisz ustawić 26,960 Mhz a częstotliwość kanału czterdziestego to 27.405Mhz więc banda f nie jest zaprogramowana na podstawową czterdziestke . Pozdrawiam 73!
    Dariusch
    Level 18  
    monteros wrote:
    więc banda f nie jest zaprogramowana na podstawową czterdziestke .

Niestet jest ... tak jak napisałem podwójnie
    Banda F kanał 47 zaczyna częstotliwość 26,960 a kończy się na bandzie H kanał 41 czstotliwośc 27,400 piatki zera nie mają znaczenia, ustawić mozna dowolnie :)
    Sprawdź ;)
    monteros
    Level 18  
    My się chyba nie zrozumieliśmy banda g jest zaprogramowana wten sposób że wyświetlane są tylko kanały od 1 do 40 czyli tak jak w normalnym cb radiu więc nawet jeśli ktoś nie zna częstotliwości poszczególnych kanałów w podstawowej czterdziestce to po kanałach będzie wiedział gdzie jest faktycznie na tej bandzie częstotliwość kanału pierwszego to jest 26,960 a na bandzie f to kanał będzie 47 a nie pierwszy jak w przypadku bandy g pozatym banda f ma 50 kanałów co dla mniej doświadczonych może sprawiać trudności . Pozdrawiam 73!
    Dariusch
    Level 18  
    no.. chyba się nie zrozumieliśmymy :)
    Tobie chodziło o numerację kanałów, a ja mówiłem o częstotliwości na jakiej pracuje podstawowa czterdzestka. Jest ona zdublowana z prostego powodu,banda g jest niezależna schodząc z bandy g na każdą inną możesz kręcic gałą i juz nie wejdziesz spowrotem na bandę g (musisz zmienić przełącznikiem BAND) kręcąc gałą dookoła też będziesz miał podstawę, ale właśnie na innych bandach.