Chodzi mi tylko o zakres czestotliwosci od A do I. Lincoln ma to tak podzielone, ze mozna stracic glowe sugerujac sie nr kanalu. Mozna by bylo zrobic to samemu, ale jezeli juz ktos to ma to bylaby wielka pomoc.
Dzieki.
Dodano po 3 [minuty]:
Dzieki! Bardzo mi pomogles. Jakbys mial klopoty z tunerami TV SAT to chetnie pomoge. Pozdrawiam!
lincoln chodzi od 26,000 do 29,990 podstawa to banda g, która przełącza się pokrętłem w zerach, a przełącznikami w piątkach uważaj na „dziury” 3,7,11,15,19 częstotliwości idą po kolei, czyli masz po dwa kanały. Po powrocie na podstawę z bocznych band zawsze musisz przestawić z piątek w zera przełącznikiem SPAN
Jeszcze jedno "glupie" pytanie z mojej strony. Podstawowa 40 to 26.830 czyli band F kanal 34? Sorry za glupie pytania mam jeszcze ALANA 87 i tam to bylo o wiele prostsze... Pozdrawiam.
Podstawa to banda g i częstotliwość tak jak w każdym CB 26,960 do 27,400 (u góry patrz na literki)
Alan jest zwykłym radiem może zejć troszke niżej a linkoln wiele wiele wyżej i ma te bandy po 50 kanałów oprócz podstawy "g" która ma 40 kanałów, poza tym tak jak zauważyłeś kanały sie powtarzają dwukrotnie bo podstawowa g jest nezalażna i powtórzona jest tak jak piszesz na F.
Znajdź bandę g przejdź na tej bandzie w zera i kręc duzym pokrętłem bedziesz mił tylko podstawę.
w lincolnie nigdy nie patrz na kanały tylko na częstotliwość
Witaj jeśli będziesz na bandzie g to masz tam już zaprogramowaną podstawową czterdziestke kanałów na CB czyli częstotliwość pierwszego kanału to 26,965Mhz więc musisz ustawić 26,960 Mhz a częstotliwość kanału czterdziestego to 27.405Mhz więc banda f nie jest zaprogramowana na podstawową czterdziestke . Pozdrawiam 73!
więc banda f nie jest zaprogramowana na podstawową czterdziestke .
Niestet jest ... tak jak napisałem podwójnie
Banda F kanał 47 zaczyna częstotliwość 26,960 a kończy się na bandzie H kanał 41 czstotliwośc 27,400 piatki zera nie mają znaczenia, ustawić mozna dowolnie Sprawdź
My się chyba nie zrozumieliśmy banda g jest zaprogramowana wten sposób że wyświetlane są tylko kanały od 1 do 40 czyli tak jak w normalnym cb radiu więc nawet jeśli ktoś nie zna częstotliwości poszczególnych kanałów w podstawowej czterdziestce to po kanałach będzie wiedział gdzie jest faktycznie na tej bandzie częstotliwość kanału pierwszego to jest 26,960 a na bandzie f to kanał będzie 47 a nie pierwszy jak w przypadku bandy g pozatym banda f ma 50 kanałów co dla mniej doświadczonych może sprawiać trudności . Pozdrawiam 73!
no.. chyba się nie zrozumieliśmymy Tobie chodziło o numerację kanałów, a ja mówiłem o częstotliwości na jakiej pracuje podstawowa czterdzestka. Jest ona zdublowana z prostego powodu,banda g jest niezależna schodząc z bandy g na każdą inną możesz kręcic gałą i juz nie wejdziesz spowrotem na bandę g (musisz zmienić przełącznikiem BAND) kręcąc gałą dookoła też będziesz miał podstawę, ale właśnie na innych bandach.