Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Livebox 2.0-extender brak dostępu

Laza16 27 Cze 2013 19:09 3471 27
  • #1 27 Cze 2013 19:09
    Laza16
    Poziom 14  

    Witajcie tym razem mam inny problem.
    Od wczoraj korzystam z usługi tepsy (orange)
    Mam 10mb po kablu adsl i router livebox 2.0
    Skonfigurowany wszystko fajnie śmiga.(wszystko działa poprawnie)
    Z racji tego że to duży dom to posiadam range extendera a dokładnie tp link tl-wa830re. Zawsze było to piekielnie łatwe next next wifi haslo i już zasięg na podwórku miałem. Tym razem gdy mam Neostradę wcześniej Inea nie działa jak należy.Po skonfigurowaniu extendera jak podłącze się pod niego, to połączy się z wifi ale nie ma dostępu tak samo po kablu. Pewnie musze w livebox coś ustawić odblokować liczę na szybką odpowiedz.

    0 27
  • #2 27 Cze 2013 19:31
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Jaki masz status połączenia na TP-linku? Adresacja nie koliduje na urządzeniach?

    0
  • #3 27 Cze 2013 19:39
    Laza16
    Poziom 14  

    jimasek na tp linku connect singal 40%
    Co do adresacji to ci nie powiem zasypać screenami?

    0
  • #4 27 Cze 2013 19:41
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Daj screen-a ze statusu.

    0
  • #6 27 Cze 2013 20:07
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Próbowałeś konfiguracji bez zabezpieczeń na radiu?

    0
  • #7 27 Cze 2013 20:07
    Laza16
    Poziom 14  

    ustawiłem ten sam chanel wifi w obu urządzeniach nic nie pomogło.
    Za chwile kolejna dawka screenów
    edit:
    Tak wifi bez zabezpieczeń to samo.

    0
  • #8 27 Cze 2013 20:09
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Obrazki dodajemy przez guzik "Dodaj obrazek".

    0
  • #9 27 Cze 2013 20:37
    Laza16
    Poziom 14  

    jimasek mam chyba zablokowane porty bo nie moge dodawać obrazków na elektrodzie. Jak mam to poprawić?

    0
  • #10 27 Cze 2013 20:46
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Tzn? Jakiś błąd wyskakuje?

    0
  • #11 27 Cze 2013 20:56
    Laza16
    Poziom 14  

    jimasek już rozkminiłem co mi blokowało.

    Dodano po 1 [minuty]:

    Livebox 2.0-extender brak dostępu Livebox 2.0-extender brak dostępu Livebox 2.0-extender brak dostępu Livebox 2.0-extender brak dostępu Livebox 2.0-extender brak dostępu Livebox 2.0-extender brak dostępu

    0
  • Pomocny post
    #12 27 Cze 2013 21:08
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Spróbuj z włączonym DHCP gateway 192.168.1.1 i DNS 194.204.159.1 i 194.204.152.34

    0
  • #13 27 Cze 2013 21:23
    Laza16
    Poziom 14  

    Caly czas to samo screen z kompa moze?

    0
  • #14 27 Cze 2013 21:27
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Raczej z komendy ipconfig /all wpisanej do cmd, kiedy łączysz się ze wzmacniaczem, sprawdzimy jaką adresację dostajesz po połączeniu się z siecią.

    0
  • #15 27 Cze 2013 21:47
    Laza16
    Poziom 14  

    Code:

    Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

    C:\Users\Domek>ipconfig/all

    Konfiguracja IP systemu Windows

       Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : Domek-Komputer
       Sufiks podstawowej domeny DNS . . :
       Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Hybrydowy
       Routing IP włączony . . . . . . . : Nie
       Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie
       Lista przeszukiwania sufiksów DNS : home

    Karta Ethernet Połączenie lokalne:

       Sufiks DNS konkretnego połączenia : home
       Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe FE Family Controller
       Adres fizyczny. . . . . . . . . . : E4-11-5B-F6-CF-BF
       DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
       Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
       Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::2c8e:77f4:ea21:6a03%15(Preferowane)

       Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.18(Preferowane)
       Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
       Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 27 czerwca 2013 21:43:55
       Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 28 czerwca 2013 21:43:54
       Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.1.1
       Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
       Identyfikator IAID DHCPv6 . . . . : 417599835
       Identyfikator DUID klienta DHCPv6 : 00-01-00-01-19-1F-F5-EB-74-DE-2B-AE-7E-F6

       Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
                                           192.168.1.1
       NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Włączony

    Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej:

       Stan nośnika . . . .  . . . . . . .: Nośnik odłączony
       Sufiks DNS konkretnego połączenia : home
       Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR9285 802.11b/g/n WiFi
    Adapter
       Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 74-DE-2B-AE-7E-F6
       DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
       Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

    Karta tunelowa isatap.home:

       Stan nośnika . . . .  . . . . . . .: Nośnik odłączony
       Sufiks DNS konkretnego połączenia :
       Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft ISATAP
       Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
       Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

    Karta tunelowa isatap.{FD2F3046-FC04-494B-BEBE-13254CECC028}:

       Stan nośnika . . . .  . . . . . . .: Nośnik odłączony
       Sufiks DNS konkretnego połączenia :
       Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft ISATAP #2
       Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
       Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

    Karta tunelowa Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

       Stan nośnika . . . .  . . . . . . .: Nośnik odłączony
       Sufiks DNS konkretnego połączenia :
       Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
       Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
       Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak


    Podłączony do tp linka w laptopie na kablu (w celu konfiguracji)

    0
  • #16 27 Cze 2013 21:51
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    DNS-ów nie dopisałeś.

    0
  • #17 27 Cze 2013 21:54
    Laza16
    Poziom 14  

    Dopisałem w tp linku , za chwile upewnie sie

    0
  • #18 27 Cze 2013 21:56
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Zrobiłeś SAVE i Reboot?

    0
  • Pomocny post
    #20 27 Cze 2013 22:00
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    To połącz się (odśwież) jeszcze raz bo na karcie tego nie widać. Sprawdź jeszcze raz status czy jest connected.

    0
  • #21 27 Cze 2013 22:11
    Laza16
    Poziom 14  

    Dzięki działa uruchomiłem DHPC głupi błąd do zamknięcia

    Dodano po 5 [minuty]:

    Jednak działa aby kabel. Na tablecie brak, połączyć się da. Co to może być?

    0
  • #22 27 Cze 2013 22:15
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Adresacja w automacie na tym tablecie jest skonfigurowana?

    0
  • #23 27 Cze 2013 22:16
    Laza16
    Poziom 14  

    nic nie grzebałem gdzie mam to sprawdzić?

    0
  • #24 28 Cze 2013 09:56
    webcenter21
    Poziom 11  

    Miałem tak samo połączone, lecz był problem z dhcp. Ustawiłem na liveboxie dhcp, a na drugim routerze wyłączyłem te funkcje. Gdyby nie działało tak, to w konfiguracji lan w drugim routerze wpisz adres ip z podobny livebox'a. Livebox pewnie ma 192.168.1.1, więc na drugim routerze wpisz 192.168.1.2, wtedy nie będą kolidować adresy ze sobą.

    0
  • #25 28 Cze 2013 15:05
    Laza16
    Poziom 14  

    pare postów wyżej jest screen z livebox dhcp, mógłbyś mi powiedzieć co dokładnie wpisać ?
    edit:Stan Aktualny:
    Extender łączy się z wifi od liveboxa 2.0 następnie z extendera po kablu na laptopie mam połączenie.Gdy mam uruchomiony extender i urządzenie wifi połączy się właśnie z nim bo ma do niego bliżej również połączy się z nim lecz "Brak dostępu do sieci"
    Nie mam pomysłów sam już nic nie wymyśle liczę na waszą pomoc :cry:

    0
  • #26 03 Lip 2013 19:33
    Laza16
    Poziom 14  

    Dlaczego nikt nie chce pomóc?

    0
  • #27 12 Lip 2013 21:49
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Oprogramowanie masz najnowsze z czerwca tego roku?

    0
  • #28 28 Lip 2013 16:36
    Laza16
    Poziom 14  

    Wydaje się że najnowsze pobrane z polskiej strony.

    Code:
    wa830nv2_en_3_13_26_up_boot(121008)


    Dodano po 3 [godziny] 42 [minuty]:

    Tak na pewno z czerwca :)

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo