Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Oddam] Kolumny ALTON 70W (para) - Poznań

szafranek72 28 Jun 2013 01:29 2463 4
    szafranek72
    Level 16  
    Witam serdecznie!

Oferta dla mieszkańców Poznania i okolic (i dla tych, którzy do Poznania będą chcieli się pofatygować, bo sprzętu nie wysyłam)

Oddam gratis (lub dla osłody za przysłowiową zgrzewkę fajnego piwa)
    kolumny Tonsil Alton 70W

Pierwszy właściciel! Stan wizualny obudowy, jak i siatki maskującej jak na ok. 30letni sprzęt, jest wzorowy.
    Ojciec słuchał na nich od święta i zazwyczaj cicho (stąd na słuch nie zorientowaliśmy się o ich stanie - patrz poniżej) nigdy nie były grane na full, grały aż do przedwczoraj, kiedy to tknęło mnie żeby ściągnąć maskownicę i zobaczyć stan głośników.

Stan techniczny - do naprawy / dawca obudowy:

1. Głośniki niskotnowe - oryginalne - membrana szara nielakierowana i lustrzana kopułka - mają skruszałą, ledwo trzymającą się gąbkę, kopułka bez wgnieceń, jedynie przykurzona.
    2. Średniotonowe - j.w., głośniki nieoryginalne - były wymieniony jakieś 5-6 lat temu (a może więcej) na używane które mieliśmy pod ręką z powodu zawieszenia oryginalnych. Obecnie jeden jest z lakierowaną membraną, a gąbka zawieszenia właściwie cała sie oderwała wraz z maskownicą.
    3. Wysokotonowe - jest jeden oryginalny "lejek" - stan bdb!!, w drugiej kolumnie inny typ: GDWK 9/80/5(6), kiedyś zmieniony, nie wiem dlaczego i nie wiem co się stało z oryginalnym. w gratisie daję jeszcze 2 gdwk, w każdym razie ich kopułki gąbkowe również są nie pierwszej świeżości, gąbka się już klei. W gratisie także widoczne na zdj Goodmansy 15 Ohm.
    4. Zwrotnica - brak - zdemontowana na potrzeby innej kolumny. Zostały potencjometry. (załączę schemat i może znajdę dwa dławiki 2,4mH)

Zdjęcie w załączniku

Odbiór wyłącznie osobisty - Poznań - Rataje. Zapraszam! :)
    Contact the author of the topic by Private Message (PM icon).
    altusowiec
    Level 2  
    Witam serdecznie ! Ja jestem z Poznania, dokładniej z dzielnicy Grunwald, jestem również kolekcjonerem sprzętu audio takich firm jak Unitra, Diora, Radmor, Tonsil :) więc może mieć Pan pewność, że kolumny trafią w dobre ręce. Niech mi Pan proszę powie kiedy i gdzie dokładnie można by się spotkać i odebrać sprzęt?
    szafranek72
    Level 16  
    Witam, już wysyłam dane na priv.
    altusowiec
    Level 2  
    Dziękuję za bardzo szybki i konkretny kontakt :)
    szafranek72
    Level 16  
    :) również dziękuję, kolumny grzecznie na Pana czekają. Pozdrawiam