Temat zeszedł ogólnie na alfy 156
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therezed71 wrote:Napisał 20tyś/rok więc średniej klasy instalacja zwróci się w rok jak nic. Policz sobie, że pali te 10 w mieście przy tej cenie benzyny 54zł na 100km, gazu jakieś 11-12l liczmy, że 28zł czyli na każdy 1000km oszczędzasz jakieś 220zł odliczając średnie roczne dolewanie paliwka. Jak łatwo policzyć po roku oszczędzisz 4400zł a z dodatkowych kosztów masz przegląd o 50zł droższy i ewentualnie przegląd gazu raz w roku 100zł.zalezy ile km robisz miesiecznie- gaz (przy małej ilości km) może się całkowicie nie zwrócic
zed71 wrote:40tyś tak zrobiłem i dalej robię, nie zamienię LPG na żadnego diesla.jezeli jezdzisz tylko po miescie i na dodatek bedziesz mial np 10km w jedna stronę i potem bedzie przerwa w jezdzie to daruj sobie lpg
zed71 wrote:wiosna-lato to przejazd od 10 do 200m i jedziesz na lpg czyli robiąc te Twoje 10km 9,8 przejeżdżasz na gazie. Latem miesięcznie spalam benzyny za 20zł jeżdżąc po mieście odległości 10-15km kilka razy dziennie więc nie pitol. Zimą największą to max 1,5km na benzynie przy tych mrozach po -25 w nocy, nie jeden dieselek już nie odpalił rano a benzyna zawszekazdy wspolczesny silnik musi sie nagrzac do odpowiedniej temperatury (ok 30-40 stopni) i po tym dopiero następuje przelaczenie na lpg. latem następuje to szybko zimą już dłużej. dlatego skalkuluj czy sie Tobie opłaca.
elemen_th wrote:40tyś tak zrobiłem i dalej robię, nie zamienię LPG na żadnego diesla.zed71 wrote:wiosna-lato to przejazd od 10 do 200m i jedziesz na lpg czyli robiąc te Twoje 10km 9,8 przejeżdżasz na gazie. Latem miesięcznie spalam benzyny za 20zł jeżdżąc po mieście odległości 10-15km kilka razy dziennie więc nie pitol. Zimą największą to max 1,5km na benzynie przy tych mrozach po -25 w nocy, nie jeden dieselek już nie odpalił rano a benzyna zawszekazdy wspolczesny silnik musi sie nagrzac do odpowiedniej temperatury (ok 30-40 stopni) i po tym dopiero następuje przelaczenie na lpg. latem następuje to szybko zimą już dłużej. dlatego skalkuluj czy sie Tobie opłaca.Instalacja zwróciła mi się po jakichś 12-13tyś.
zed71 wrote:Instalacja znawco jest ustawiona według zaleceń, temperatura przełączenia to 35 stopni i najszybciej 10 sekund, wyobraź sobie, że teraz przy temperaturze otoczenia 20stopni zjeżdżam spod bloku do ulicy i już jadę na gazie więc warunki odpowiednie dla przełączenia są, jak jest upał to przełącza się po 20-30s. Lubię takich "znawców", myślisz, że ile się nagrzewa silnik teraz z temperatury 20 stopni do 35? 5km?szkoda mi Twojego auta. w ten sposób eksploatacji przyśpiesza tylko 'śmierć silnika".
prawidłowo eksploatowany samochod z lpg osiąga przebiegi porównywalne do samochodów bez lpg. aby cieszyć się z "taniej" jazdy na gazie trzeba jednak dbać o samochód.
zed71 wrote:elemen_th wrote:wiosna-lato to przejazd od 10 do 200m i jedziesz na lpg czyli robiąc te Twoje 10km 9,8 przejeżdżasz na gazie. Latem miesięcznie spalam benzyny za 20zł jeżdżąc po mieście odległości 10-15km kilka razy dziennie więc nie pitol. Zimą największą to max 1,5km na benzynie przy tych mrozach po -25 w nocy, nie jeden dieselek już nie odpalił rano a benzyna zawszeInstalacja zwróciła mi się po jakichś 12-13tyś.
gratuluję przebiegu na lpg. naprawde pełny szacun. ale muszę powiedzieć że .... szkoda mi Twojego auta. w ten sposób eksploatacji przyśpiesza tylko 'śmierć silnika"
zed71 wrote:Za tą cenę (przynajmniej na Śląsku) to założysz najtańszą paść (STAG4+Alaska+Valtek), dzięki której będziesz spędzał więcej czasu na regulacjach niż w drodze. Przyzwoita instalacja to koszt min. 2700zł, dobra to jakieś 3200-3500zł. Oczywiście dotyczy to wersji z tradycyjnymi silnikami z wtryskiem pośrednim. Do silników JTS lub (T)FSI musisz zakładać instalację VI generacji z bezpośrednim wtryskiem (Vialle LPdi), a to już znacznie większy koszt. Oczywiście dasz radę założyć instalację V czy nawet IV generacji ale szybko wykończysz wtryskiwacze benzyny.dobrą instalację założysz od 2300 - 2400zł
cefaloid wrote:Nie wiem jakie masz auto ale ja teraz sprawdziłem na google mapach odległość, że przy temp jak dzisiaj rano czyli jakieś 15-16 stopni jadę max 180m i następuje przełączenie, przy upałach ledwo wyjadę za blok. Sprawdziłem też najdłuższą drogę jaką musiałem przejechać na benzynie przy tych największych mrozach i było to 1,6km, średnio zimą to około 1km.Zed71 ja latem potrzebuję przejechać kilkaset metrów i gaz się włącza, a nie grzebałem w temperaturze przełączania. Co prawda nie jest to może 10-200m ale powiedzmy 500
krocze wrote:Jemu chodzi o JTS/TSI...jeśli ma być zrobione jak należy to w grę wchodzi tylko VI generacja (bezpośredni wtrysk fazy ciekłej z użyciem wtryskiwaczy benzynowych) czyli ok 6000-7000zł.W miarę tani, a dobry gaz sekwencyjny to koszt ok. 2200pln
zed71 wrote:dość wyraźnie szerzyłeś tu herezje w stylu:elemen_th i cefaloid - nauczcie się czytać ze zrozumieniem:
zed71 wrote:a teraz piszesz, że:szkoda mi Twojego auta. w ten sposób eksploatacji przyśpiesza tylko 'śmierć silnika".
zed71 wrote:Ogarnij się odrobinkę bo kto jak kto ale Ty tu czytać nie potrafisz ze zrozumieniem.przy obecnych upałach możecie nawet nie wyjechać z parkingu a już silnik bedzie pracował na lpg (jednak po upływie czasu od uruchomienia silnika np 10 s- zależy od ustawień) zimą zaś od temperatury mozecie w tym czasie przejechać 1 czy 5km).
elemen_th wrote:To dokładnie napisałem po czym życzyłeś mi "śmierci silnika"wiosna-lato to przejazd od 10 do 200m i jedziesz na lpg czyli robiąc te Twoje 10km 9,8 przejeżdżasz na gazie. Latem miesięcznie spalam benzyny za 20zł jeżdżąc po mieście odległości 10-15km kilka razy dziennie więc nie pitol. Zimą największą to max 1,5km na benzynie przy tych mrozach po -25 w nocy
zed71 wrote:Nie ja to robię zbyt wcześnie tylko sterownik gazu, ponoć znasz się na LPG więc powinieneś wiedzieć, że nie jest to przedwcześnie skoro woda ma przekroczoną temperaturę 35 stopni ale to ja przejechałem 40tyś na LPG i się nie znam...opisałem że wczesnie przrzucanie na lpg może doprowadzić do tego. sam zaś napisałeś że robisz to zbyt wczesnie
killer878 wrote:Chyba sam już nie wiem o jakie silniki mu chodzi...To do 159 silnikiem np. 2.2 JTS czy b6 2.0 FSI założenie gazu już kosztuje tylko do 2.5 tys.