Witam, Jest to mój pierwszy post na tym Forum, więc proszę o wyrozumiałość. Panowie posiadam Mercedesa E240 (w211) 2.5 Benzyna w Automacie rok 2003.Anglik
Dodam że samochód był po wypadku prawy przód.
Wymieniałem akurat podstawę BSC(ABS) w mojej była złamana jedna nóżka.
Udało mi się to wymienić bez rozpinania kostki w BSC.
Po uruchomieniu auta wyskoczył mi informacja że proszę sprawdzić system hamulcowy i nie mam świateł z lewej strony.
Nie ma świateł mijania, drogowych, parkingowych i przeciwmgłowych także nie ma. Kierunkowskaz jest.
Prawa strona światła mijania, drogowe,parkingowe i przeciwmgłowe są. Kierunkowskaz nie działa ale co około 14-15s. się żarzy 3 razy i sytuacja się powtarza.
Co zrobiłem i sprawdziłem.
Sprawdziłem kable masowe w prawej i lewej lampie, są(dwa był do poprawy). Sprawdziłem stan pozostałych kabli od lamp do skrzynki bezpiecznikowej i SAMa strona pasażera, wyglądają dobrze.
Sprawdziłem kilka przejść od tych modułów do lamp także są.
Pod dodatkową baterią było dużo wody, usunąłem ją i wysuszyłem.
Sprawdziłem bezpieczniki wszystkie w porządku.
Wyjąłem skrzynkę bezpiecznikową od strony kierowcy i nic nie zwróciło mojej uwagi, ale po wpięciu z powrotem i podłączeniu głównej baterii(w bagażniku) światła zaczęły działać i komunikat o błędach zniknął. Myślałem że się naprawił ale dnia kolejnego z powrotem komunikat na liczniku i świateł brak od strony pasażera.
Czy ktoś mógł by mi coś podpowiedzieć co jeszcze powinienem sprawdzić?
Przepraszam za długi wstęp ale chciałem opisać co robiłem krok po kroku.
Dodam jeszcze że mam żarówki LEDowe wsadzone w lamy parkingowe ale do czasu tej wymiany podstawy wszystko było w porządku.
Dziękuje za zainteresowanie, każda pomoc będzie dla mnie znacząca.
Dodam że samochód był po wypadku prawy przód.
Wymieniałem akurat podstawę BSC(ABS) w mojej była złamana jedna nóżka.
Udało mi się to wymienić bez rozpinania kostki w BSC.
Po uruchomieniu auta wyskoczył mi informacja że proszę sprawdzić system hamulcowy i nie mam świateł z lewej strony.
Nie ma świateł mijania, drogowych, parkingowych i przeciwmgłowych także nie ma. Kierunkowskaz jest.
Prawa strona światła mijania, drogowe,parkingowe i przeciwmgłowe są. Kierunkowskaz nie działa ale co około 14-15s. się żarzy 3 razy i sytuacja się powtarza.
Co zrobiłem i sprawdziłem.
Sprawdziłem kable masowe w prawej i lewej lampie, są(dwa był do poprawy). Sprawdziłem stan pozostałych kabli od lamp do skrzynki bezpiecznikowej i SAMa strona pasażera, wyglądają dobrze.
Sprawdziłem kilka przejść od tych modułów do lamp także są.
Pod dodatkową baterią było dużo wody, usunąłem ją i wysuszyłem.
Sprawdziłem bezpieczniki wszystkie w porządku.
Wyjąłem skrzynkę bezpiecznikową od strony kierowcy i nic nie zwróciło mojej uwagi, ale po wpięciu z powrotem i podłączeniu głównej baterii(w bagażniku) światła zaczęły działać i komunikat o błędach zniknął. Myślałem że się naprawił ale dnia kolejnego z powrotem komunikat na liczniku i świateł brak od strony pasażera.
Czy ktoś mógł by mi coś podpowiedzieć co jeszcze powinienem sprawdzić?
Przepraszam za długi wstęp ale chciałem opisać co robiłem krok po kroku.
Dodam jeszcze że mam żarówki LEDowe wsadzone w lamy parkingowe ale do czasu tej wymiany podstawy wszystko było w porządku.
Dziękuje za zainteresowanie, każda pomoc będzie dla mnie znacząca.