krzywaj wrote: Najprościej aplikacje "sieć+" i "punkt dostępu" z kolekcji Nokia i tam można to ustawiać bez problemu.
nie na tym polega problem... problem leży na durnym oprogramowaniu jakie od jakiegoś czasu wrzucają producenci komórek sprzedawanych w salonach operatorów... głupi soft, który wymusza kupowanie pakietów internetowych po to, żeby odebrać MMS'a... nie masz włączonej transmisji danych, nie masz pakietu internetowego, MMS'a nie wyślesz i punkt dostępu ma tu guzik do gadania, o ile masz ustawiony ten zgodny z Twoją siecią... ten telefon sam wyłapuje sieć po włożeniu karty SIM, problem jest jedynie z MMS'ami i dlaczego ten problem jest napisałem wyżej...
poza tym kolega, który miał problem napisał to samo, tylko z uwzględnieniem szczegółów punktu dostępu... i nie wiem co jest prościej - dłubanie w konfiguracji punktu dostępu, czy wejście w ustawienia i włączenie transmisji danych? ja bym zaczął od włączenia transmisji danych, a potem można dłubać w bardziej skomplikowanych funkcjach