Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki zestaw głośników do domu .?

blazejkrzem 29 Jun 2013 13:38 2088 5
    blazejkrzem
    Level 15  
    Witam.
    Potrzebuję głośników do telewizora Sharp 40LE830E. Problem polega na tym, że praktycznie nie wiem jak się zabrać do kupna i jak takowe wybrać. Chciałbym by mi ktoś doradził jakie kupić w przedziałach cenowych 0-500, 500-1000, 1000-1500. Oraz czy o wiele droższe są takie głośniki bezprzewodowe.
    Z góry dziękuję.
    PawelMajda
    Level 15  
    Głośniki bezprzewodowe są dosyć bezsensownym pomysłem według mnie, bo skądś muszą brać zasilanie - kablem z kontaktu. Czyli do końca bezprzewodowe nie są.

Nie napisałeś czego konkretnie oczekujesz od tych głośników. Chodzi ci o kino domowe czy tylko stereo?

Z tańszych 5.1 polecam Logitech Z5500 - mam i świetnie się spisują.
    Jeśli chcesz wyłożyć większe sumy (1000 - 3000) to tylko amplituner + zestaw kolumn i subwoofer, ewentualnie bez subwoofera na początek.

Dałeś za mało danych, napisz jaki masz budżet, wymiary pokoju i oczekiwania od tego zestawu głośnikowego (bardziej muzyka czy filmy).

Pozdrawiam
    qlimax2013
    Level 12  
    Głośniki bezprzewodowe są bezsensowne oraz za dobrego basu z nich nie osiągniesz. Jak chcesz kino domowe to amplituner + kolumny. A jeśli chcesz taniej to jakiś zestaw 5.1. Więc przy składaniu kina domowego radziłbym ci kupić kolumny najlepiej z JBL bo ich głośniki trzymają długo czyli kupiłbyś JBL es 90, oraz subwoofer JBL e150. A amplituner to jakiś Denon fajny z dopasowaną mocą i danymi technicznymi pod głośniki.

A jeśli chodzi o tańszy zestaw to Logitech z-906 .
    Dałeś za mało danych
    jak coś to pisz
    PawelMajda
    Level 15  
    Przecież napisałem prawie dokładnie to samo.
    Jeśli masz możliwość kupić Z5500 zamiast Z906, to bierz od razu. Jest duża różnica i nikt mi nie wmówi, że głośnik 20cm jest lepszy od mocniejszego 25cm.
    Poza tym Z906 jest gorsze przy muzyce.
    AxelNext
    Level 38  
    blazejkrzem wrote:
    Potrzebuję głośników do telewizora Sharp 40LE830E.
    Jeśli wbudowane głośniki + subwoofer wbudowany w ten model TV ci nie wystarcza to zadowoli cię tylko dobra mini wieża lub wzmacniacz z kolumnami.

Zestawy głośników komputerowych do TV to nie jest dobry pomysł o czy sam się przekonałem.