Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

mercedes sprinter cdi 313 kodowane sterownika silnika/skrzynia biegów

ireneusz1981 04 Jul 2013 23:43 4002 2
SterControl
    ireneusz1981
    Level 17  
    Witam, mam do zmiany skrzynie biegow z pułautomata 6 biegón na manuala/ i dodatkowo zmiana mostu na szybki.
    Proszę o podpowiedzi jak najszybciej to zrobić.
    1--wiem,że jak zmienie most to pędkość bedzie oszukiwał-jak to poprawić/jest tacho na dwie karty siemens vdo - chcę go usunąć/
    2--jak usune sterownik od skrzyni biegów to mi autko nie zapali-coś mjuszę tam zmostkowac i zmodyfikować instalacje.
    3--czy sterownik silnika muszę jeszcze przekodować i jak to zobić-mam star diagnosis tylko czy ten program mi pomoże zmienić kodowanie/może robi si eto jakoś z automatu/

proszę o opinie i podpowiedzi za ktore bedę bardzo wdzięczny.
  • SterControl
    trans-serwis
    Level 39  
    ireneusz1981 wrote:
    proszę o opinie
    Najpierw przyjmujesz coś do naprawy a potem szukasz wiedzy? Chyba powinno być odwrotnie.
    ireneusz1981
    Level 17  
    Właśnie szukam wiedzy i czy to wogule jest wykonalne? autko puki co jeździ narazie na zmienionym moście (na szybszy). Pojawił się problem z oszukiwniem prędkości i teraz akrzynka nie przeżuca biegów bo ma nieprawidłowy sygnał prędkości, natomiast w trybie manualnym jak obroty dochodza w przedział 1900-2000 obr/min to mogę zmienić bieg. Szukam podpowiedzi z forum i życzliwych wypowiedzi wnoszących informacje do tematu. Myslę,że ktoś już coś takiego robil i podpowie mi choćby troszkę.
    Pozdrawiam i miej pracy w chodzie przy piwku/bo upal straszny.