W jakie parametry należałoby ingerować by inwerter on grid startował na sieci z upsa. W sma z poziomu instalatora mozna ingerować praktycznie w każdy parametr.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therejanuszss wrote:Te rzeczy musimy wziąć pod uwagę zanim uruchomimy instalację z UPS.
Seas wrote:W jakie parametry należałoby ingerować by inwerter on grid startował na sieci z upsa. W sma z poziomu instalatora mozna ingerować praktycznie w każdy parametr.
BILGO wrote:Należy jeszcze połączyć "przełacznik ZE/INWERTER" z ustawieniami Falownika. Tzn jeśli jest przełączony na pracę na UPS to ma się włączyć Dynamiczna Redukcja Mocy oraz aktywować wyjście Przekaźnikowe.
BILGO wrote:Tutaj rysunek jak by to mogło wyglądać gdy INWERTER zacznie współpracować z UPS`em.
Należy jeszcze połączyć "przełacznik ZE/INWERTER" z ustawieniami Falownika. Tzn jeśli jest przełączony na pracę na UPS to ma się włączyć Dynamiczna Redukcja Mocy oraz aktywować wyjście Przekaźnikowe.
akrawiec wrote:BILGO - gdy to przetestujesz, to napisz jakie były wyniki i jaki UPS był podłączony. Ja cały czas myślę o jakimś rozwiązaniu awaryjnym na wypadek awarii sieci.
Seas wrote:Dzisiaj wszyscy kombinują jak zwiększyć zużycie własne.
idepopizze wrote:Bufor to jednak trochę większa zabawka. W buforze jest coś koło metra sześciennego wody (w zależności od potrzeb domu).
idepopizze wrote:Palisz z maksymalną sprawnością i wydajnością kotła.
BILGO wrote:Seas wrote:Każdy ma swój kalkulator w kieszeni i kalkuluje najbardziej odpowiadające mu rozwiązania.
Dokładnie, wszystko mam być dostosowane do własnego zużycia Energii i stylu życia
Seas wrote:gaz, prąd, opał - grabina) zamyka się w kwocie 1400 zł rocznie