Witam, odrazu na wstępie dodam że jestem w tym zielony. A teraz opisze sytuację. Wiec tak, znajomy kupił sobie NC+ z mediaBox+. Ale w ofercie nc+ nie ma polsatu sport, wiec dokupil modem CAM własnie z tym kanałem. Wkładam modem do złacza i według instrukcji powiniennem podażać ja instrukcjami na ekranie, ale nic sie nie pojawia. Jak jest właczony modem to normalnie działa TV a jak wyłaczony to szum. Ogladajac filmiki na YT od samsunga (taki ma znajomy tv, modelu dokladnego nie znam, ale na 100% ma złacze CAM) wywnioskowalem ze trzeba podlaczyc antene,bo skadś ten kanał musi brać. Wiec tu się rodzi moje pytanie, jak rozdzielić kabel od satelity żeby szedł do TV i modemu. Czytalem troche o tym i wszedzie problemem był 1 kabel 2 lub 3 telewizoty. I czytałem ze potrzeba zasilaczy dodatkowych itd.. Nigdzie nie znalazłem mojego problemy dlatego pisze. Czy jest jakiś łatwiejszy sposób żeby to działalo? Jak tak to jaki? Czy potrzeba dodatkowy zasilacz do rozdzilacza (podobno osłabia sygnał i jakość)?