Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Monitoring - sterowanie rejestratorem

zdzislaw2 08 Jul 2013 23:16 2574 10
    zdzislaw2
    Level 18  
    Witam mam nietypowy problem. Mam zamontowany rejestrator a podgląd wraz ze sterowaniem rejestratora mają być oddalone o ok 100mb (inny budynek na posesji). Proszę o podpowiedź czy jest to do zrealizowania. Dziękuję
    pepe33
    Level 19  
    Po pierwsze co znaczy sterowany?
    po sieci
    Lub przedłużacz IR
    User removed account
    Level 1  
    Sady
    VIP Meritorious for electroda.pl
    ew. mysz USB - Aktywny przedłużacz myszy musb-1/1 - z tym że tylko kablowe myszki w miarę działają.
    Korgoth
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Podaj trochę szczegółów, co to za rejestrator i co rozumiesz przez sterowanie.
    Są rozwiązania które pozwalają na np. wpięcie myszy/klawiatury + HDMI normalnie w sieć komputerową, no ale potrzeba szczegółów.
    crunky
    Level 32  
    Poprowadź dwie skrętki między budynkami. Jedną prześlesz obraz drugą sterowanie.
    Obraz możesz przesłać zarówno w postaci CVBS lub poprzez konwertery VGA na skrętkę.
    Co do sterowania to masz przynajmniej cztery opcje:
    Przedłużacz pilota IR
    Przedłużacz myszki po skrętce
    Dedykowana konsola na RS485
    Sieć ethernet (Wtedy wystarczy jedna skrętka)
    zdzislaw2
    Level 18  
    Super, dziękuję za pomoc. Pisząc "sterowanie" mam na myśli to że jak mam np. obraz podzielony z sześciu kamer, to chcę mieć możliwość włączyć np. kam. nr 3 na pełny ekran. itp. po prostu sterowanie rejestratorem z odległości. Nieważne czy myszką czy pilotem, ważne aby działało. Proszę podpowiedzcie co kupić. Skrętka z ilu żył powinna się składać? Sygnał wizyjny lepiej przesłać po skrętce czy może po koncentryku?
    Nie chcę aby to było skomplikowane rozwiązanie (sieć internet wolałbym pominąć) podłączenie do komputera też nie, po prostu na tv.
    scandaliks
    Level 25  
    zdzislaw2 wrote:
    Skrętka z ilu żył powinna się składać?
    No nie żartuj sobie :)Wpisz skrętka w google i zobaczysz :)Masakra :/ Skrętka ziemią? słupami? Jak-napisz bo to ważne.Zakładam że to BCS analogowy masz,czyli przedłużacz myszki na skrętce.Fachowiej przedłużacz USB na 100 metrów.Sygnał konwerter HDMI po skrętce jak ma iść do TV LCD.Do kineskopówki przewód Yap75Ohm i wzmacniacz do tego aktywny.Jest tego multum na necie zależy ile masz na to kaski,bo jak oszczędzisz to pójdzie w jakość i lipa.Napisz ile chcesz przeznaczyć na to, to sie doradzi konkretniej :)
    zdzislaw2
    Level 18  
    Przepraszam za brak odpowiedzi, poprostu zapomniałem już o tym problemie. Kupiłem przedłużacz pilota poprowadziłem drugi przewód koncentryczny ( częściowo w ziemi, częściowo na słupach) i sterowanie śmiga z odległości 200m.
    Sprawdziłem najpierw "na brudno" na całym przewodzie bez przycinania na wymiar.
    faja_kanzas
    Level 19  
    kolego na koncentruku zrobiłeś przedłużacz myszki? bo nie zrozumiałem z twojego postu?
    zdzislaw2
    Level 18  
    faja_kanzas wrote:
    kolego na koncentruku zrobiłeś przedłużacz myszki? bo nie zrozumiałem z twojego postu?

Nie myszki a pilota. wpisz w google "przedłużacz pilota" i już wszystko rozumiesz :D