Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

LG 47LA690S + PC - opóźnienie obrazu.

Capulet1704 09 Jul 2013 03:15 2226 4
    Capulet1704
    Level 1  
    Witam wszystkich użytkowników elektrody :) .

Mój problem polega na dobrym podłączenie TV do PC.

Odbiornik TV - LG 47LA690S.
    Monitor PC - ProLite E2773HDS.
    PC Grafika - GF 8800 GT.

Podłączyłem TV do PC kablem DVI - HDM i na TV względem monitora PC występuje opóźnienie obrazu. Tak jak by filmy wolniej chodziły itp. Szukałem w ustawieniach karty graficznej jak i w ustawieniach TV żeby coś zmienić ale bez rezultatów.
    Na monitorze PC jest wszystko dobrze, a na TV zacina, rozdzielczość obu urządzeń to 1920x1080, w czym może być problem?

Dodam tylko, że na wcześniejszym TV Samsung wszystko chodziło dobrze.
    K
    Level 15  
    Podłączam się do pytania, z tym, że u mnie HD7970 matrix platinum i LG 42641s. Mam to samo - na monitorze filmy chodzą normalnie, a na tv w ogólne myszka chodzi wolniej i filmy dziwnie się ogląda jakby zwalniało i do tego na TV wszystko wygląda jakby amatorskie było, a na monitorze normalnie. Oglądając supermana tego nowego to jakbym oglądał niskobudżetowa produkcję tak to wygląda na TV.
    grubs
    Level 32  
    A jaki macie procesor? U mnie było podobnie po wymianie procesora na dwurdzeniowy wszystko jest ok. Sprawdźcie obciążenie procesora podczas odtwarzania full HD
    dodaele
    Level 1  
    Muszę to przestudiować, bo podobnie mam...
    K
    Level 15  
    Ja mam 6 rdzeniowy. Problem wyglądu filmów jak amatorskie/dokumentalne rozwiązałem - wystarczy wyłączyć funkcję TruMotion :) A z tym dźwiękiem muszę coś pokombinować, bo jak mam obraz na TV i puszczony dźwięk przez wzmacniacz na kolumny, to rzeczywiście jakby było lekkie opóźnienie. Dźwięk puszczony na TV przez HDMI z karty graficznej podpiętej do TV zgrywa się idealnie z obrazem. No i jeszcze ta kwestia tego opóźnienia lekkiego miedzy tym co na monitorze a na TV - myszka chodzi na TV jakby nie płynnie i jak sie otwiera jakies okienko to takie minimalne opóźnienie jest na TV względem monitora. Wszystko jest do przełknięcia, dzisiaj może spróbuje trochę się pobawić i zobaczę czy da się ogladać filmy na TV z dźwiękiem z kolumn podpiętych do kompa.