Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

72cc enduro 2002r - czarna magia w elektryce , brak iskry

09 Lip 2013 20:43 1398 7
  • Poziom 8  
    Witam serdecznie wszystkich , to moj pierwszy temat wiec prosze o wyrozumialosc.
    Sprawa dotyczy tego motoreweru enduro 72cc
    72cc enduro 2002r - czarna magia w elektryce , brak iskry
    w elektryce jest czarna magia .
    Bardzo bym prosil o pomoc w uruchomieniu tego sprzetu.
    Rozrusznik kreci ale brak iskry.
    Moze ktos podpowie od czego zaczac , gdzie i jakie powinno byc napiecie.
    Dodam jeszcze kilka fotek
    72cc enduro 2002r - czarna magia w elektryce , brak iskry 72cc enduro 2002r - czarna magia w elektryce , brak iskry 72cc enduro 2002r - czarna magia w elektryce , brak iskry 72cc enduro 2002r - czarna magia w elektryce , brak iskry 72cc enduro 2002r - czarna magia w elektryce , brak iskry 72cc enduro 2002r - czarna magia w elektryce , brak iskry 72cc enduro 2002r - czarna magia w elektryce , brak iskry 72cc enduro 2002r - czarna magia w elektryce , brak iskry 72cc enduro 2002r - czarna magia w elektryce , brak iskry
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 8  
    ten moj jest 5 pinowy
  • Poziom 23  
    Niestety trzeba ręcznie określić gdzie idą przewody, aby określić typ CDI.
  • Poziom 8  
    czy jezeli przyloze plus mirenika do aku a minus do poszczegolnych pinow i sprawdze polaczenie bede wiedzial tak ? czy powinienem w tym momencie krecic rozrusznikiem ?

    Dodano po 9 [minuty]:

    przepraszam ,zle sie okreslilem z tym miernikiem, jutro porobie pomiary i sie zglosze po dalsze porady
  • Poziom 16  
    Ten moduł z fotki co trzymasz w ręce sprawdź czy któryś z nich idzie do akumulatora dokładnie chodzi o "+" jak tak to jest to DC jeśli do silnika to AC.
  • Poziom 8  
    Wnioskuje po waszych wypowiedziach ze mam ac czyli od silnika ponieważ żaden kabel od kostki nie idzie do aku. Z kostki wychodzi 5 kabelkow. Zielony masa , czarno biały jest od gaszenia . Pojawia sie tam napiecie 0.01v po przekreceniu kluczyka. Dalej , kabel czarno czerwony idzie do silnika . Po kreceniu rozrusznikiem pojawia sie tam napięcie 3,5v prądu zmiennego i od 0.05 do 0.17 pradu stałego. Kolor czarno zielonkawy idzie do cewki WN . I ostatni kabelek niebiesko biały idzie do silnika . Po kręceniu pojawia się napięcie 0.11v .Aaa i masa , pojawia się również na kostce na kabelku czerwonoczarnym tym od silnika , czy tak powinno być ?
    Czy na cewce WN jest polączenie pomiędzy masą a pinem czarnozielonym idacym do modułu ?
    Pytanie mam jeszcze odnośnie podłączenia kabelków od silnika.
    Załączam foto podłączenia u mnie.
    Czy tak jest prawidłowo ? 72cc enduro 2002r - czarna magia w elektryce , brak iskry
    Dziękuje wszystkim zainteresowanym :)

    Dodano po 34 [minuty]:

    potrzebuje jakiś trop bo stanąłem w miejscu bez danych

    Dodano po 1 [godziny] 3 [minuty]:

    ktos pomoże ?

    Dodano po 49 [minuty]:

    jakie powinno wychodzic napiecie zasilania cdi z iskrownika , kabel czarno czerwony ?
    krece rozrusznikiem daje 3,5 pradu zmiennego
  • Użytkownik usunął konto