Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaką młotowiertarkę wybrać.

12 Jul 2013 21:23 4266 14
Wago
    User removed account
    User removed account  
  • Wago
    fixian
    Level 21  
    Bosch niebieski. Sprawdza się znakomicie. Ale nie napisałeś w czym chcesz kuć i jak dużo/ często.
    Krzysztof Reszka
    Moderator of Electrical engineering
    Jeśli chcesz używać zawodowo to odradzam kupna maszyny co ma wszystkie te funkcje razem.
  • Wago
    User removed account
    User removed account  
    andrzej lukaszewicz
    Level 40  
    bobek5001 wrote:
    Podobno ma bardzo mocny udar jak na tą klasę.

Ale niestety niezbyt trwały na dłuższy dystans i drogie w naprawie - wymiana całych podzespołów.
    Krzysztof Reszka wrote:
    Jeśli chcesz używać zawodowo to odradzam kupna maszyny co ma wszystkie te funkcje razem.

Chyba, że metabo z seri KHE lub UHE.
    Mam od 13 lat ( lekko juz zajechana) ale wciąz działa UHE 2550 multi, a niedawno kupiłem UHE2650 multi. Młotowiertarka , która ma wszystko( wiercenie udar ( 3,1J), kucie , wiercenie bez udaru- 2 biegi, regulacja wstępna na pokrętle i płynna w przycisku, prawo/lewo.
    Solidny sprzet z metalowym korpusem z szybkowymiennyi uchwytami SDS/walcowy 13mm. Gwarancja 3 lata. Hasło reklamowe metabo: Work not play.
    Dla mnie rewelacyjny sprzet, bo robię bardzo szeroki zakres usług instalacyjnych ( elektryka , hydraulika, automatyka bram i inne)
    fixian
    Level 21  
    Ja na Twoim miejscu za Hitachi bym się nie brał. Chcesz dobry sprzęt to bosch niebieski ewentualnie makita lub metabo. Te firmy trzymają poziom. Boschem pracuję od dłuższego czasu i sporo nim kułem. Spokojnie mogę polecić choć kiedyś nie byłem przekonany. Dziś nic innego nie kupuje. Jest model z energią nawet 3,2J Tu masz stronkę http://www.bosch-professional.com/pl/pl/mloty...wo-obrotowe-z-uchwytem-sds-plus-101344-ocs-c/ Poprzeglądaj na którą Cie stać i wybierz :)
    Krzysztof Reszka
    Moderator of Electrical engineering
    Czytaj ile J ma wiertarka i najlepiej udar pneumatyczny.
    User removed account
    User removed account  
    PtasiorWro
    Level 28  
    Albo Makita albo Bosch( oprócz GBH2-28, nie udana konstrukcja przeciwwagi).

Ja zawsze polecam Makitę ze względu na śmiesznie niskie ceny części zamiennych i do tego każdą podkładkę czy śrubkę można kupić osobno a nie w całych zestawach.

Hitachi każdy zachwala do pierwszej awarii, potem jest płacz i kupno nowej bo nie opłacalna naprawa.
    User removed account
    User removed account  
    PtasiorWro
    Level 28  
    Tak, 2-26 to prawie to samo, nie ma tylko przeciwwagi która i tak nic nie daje a często się psuje.
    slawekx
    Level 29  
    Co to jest przeciwwaga w BOSCH 2-26 DV ?
    slawekx
    Level 29  
    Chodziło mi o Młot udarowo-obrotowy GBH 2-28 DFV - czyli raczej odradzasz zakup tego modelu-nie mogę Twojego katalogu otworzyć .