Witam. Jestem w trakcie wykańczania domu pow. ok 300m2 na dole mam sklep i warsztat u góry jest mieszkanie. Całość ogrzewam kotłem z podajnikiem ślimakowym w sklepie grzejniki bez termostatów, warsztat ma nagrzewnicę wodną u góry grzejniki i podłogówka w kuchni i łazience. Instalacja jest bez bajerów robil mi to starszy fachowiec więc nie było planowanej automatyki itd. W zimie miałem problem bo wstawiłem nagrzewnice wodną z automatyka do warsztatu i żeby dobrze grzała na piecu musiałem mieć min. 50st a w sklepie i mieszkaniu nie dało się wytrzymać. Znajomy polecił mi zrobienie dwóch osobnych obiegów jeden do CWU i nagrzewnicy a drugi do CO i podłogówki i na tym drugim wstawienie zaworu trujdrogowego. Chciałbym w mieszkaniu wstawić programator tygodniowy i podpiąć go do sterownika pieca mam taką opcję, podłogówka ma swoje termostaty tu bym nie kombinował. Czy mogę w sklepie wstawić termostat pokojowy i np. na zasilaniu grzejników zrobić zawór odcinający, który odetnie dopływ wody jeśli wymagana temp zostanie osiągnięta ? Jest takie coś zrobione przy nagrzewnicy. Mam problem jak to wszystko zgrać żeby dobrze działało.