Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Smsung Omnia I900 - Po wyłączeniu telefon się nie włącza, nie ładuje do pełna...

Liquidator88 15 Jul 2013 14:12 2052 3
  • #1
    Liquidator88
    Level 14  
    Witam. Posiadam Omnie od roku, wszystko było ok ale 2 dni temu zaczął się problem. Zauważyłem, że rano kiedy odłączyłem telefon od ładowarki, bateria była naładowana w 50 %. Ledwo wytrzymała dzień, na wieczór podłączyłem do ładowarki i rano znów to samo... Telefon ciągle pokazuje, że bateria jest ładowana ale nie naładuje jej do pełna... Do tego kiedy wyłączy się telefon to już go nie można włączyć. Telefon nie reaguje w ogóle na przycisk włączenia. Jedyne sposoby na jego włączenie to: wyjęcie baterii i włożenie jej, przy czym telefon się sam włącza po włożeniu baterii, następny sposób to podłączenie ładowarki, wtedy telefon reaguje na naciśnięcie przycisku włączenia i normalnie się włącza. Ostatni sposób to naciśnięcie resetu zamiast włącznika. Dodam że już gdy go kupiłem to aby go naładować, koniecznie trzeba było najpierw podłączyć wtyczkę ładowarki do telefonu a potem do prądu, w innym przypadku telefon nie widział ładowarki. To akurat mnie nie martwiło bo pomyślałem, że to taki patent Samsunga.
    Próbowałem robić HR, nie pomogło, myślałem że może bateria więc kupiłem nową i niestety dalej nic... Wymiana softu przeze mnie nie wchodzi w grę ponieważ na jednym komputerze mam linuxa a na drugim win XP ale nie szło zainstalować sterowników telefonu...
    Miał ktoś może podobny problem z Omnią? Przekopałem już tyle wątków, że mam już dość...
    Pozdrawiam
  • #2
    xmikexpl
    Level 10  
    a ciągnąłeś jakis upgrade?? CHociaż stawiałbym na uszkodzenie mechaniczne. Podejrzewałbym licznik baterii ale jak kupiłes nową to odpada. Najlepiej przywrocić soft, ale jak nie masz na czym to troche kicha...
  • #3
    Liquidator88
    Level 14  
    Żaden upgrade nie był robiony. Oddalem telefon do serwisu, tam stwierdzili że klej pod procesorem jest peknięty czy jakoś tak ale zobaczyłem że plomba nie była w ogóle ruszona więc poprostu nie chciało im się go robić i wcisneli mi kit...