Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Megane I phII 1,9 dci - Brak mocy, szarpanie powyżej 3k obr/min.

mateuszek1406 15 Lip 2013 15:26 1536 0
  • #1 15 Lip 2013 15:26
    mateuszek1406
    Poziom 2  

    Witam.
    Czy mógłby mi ktoś pomóc w analizie błedów?
    Na początek pare faktów:
    -auto jezdziło dobrze czasami gdy było gorąco traciło lekko moc i trzeba bylo go dłużej kręcić gdy było rozgrzane by odpalilo.
    -od roku jeżdże z odpiętym zaworem EGR( gdy podpinam przy przyspieszaniu zapala się Check i auto przechodzi w tryb serwisowy..) bez niego duzo lepiej jezdziło
    -w sobotę w warsztacie wymieniłem rozrząd, filtr paliwa, filtr powietrza, olej, filtr oleju.
    -po wymianie w warsztacie podpieli zawór
    -gdy odebrałem je odczulem duzy spadek mocy wiec odpiąłem go znowu.
    -auto nadal niema mocy a powyżej 3k obr/min szarpie
    -odpala bez zarzutów
    -wczoraj pokonałem trase 100 km do pracy oprócz braku mocy i szrpania nie zauważyłem innych objawów.
    Wczoraj po dotarciu na miejsce postanowiłem sprawdzić czy niema błędów za pomocą DDT 2000. Poniżej zamieszczam błędy jakie mi wyświetlił program.
    Chciałbym prosić o pomoc w analizie tych błedów i radę co mogło się stać. Podejrzewam:
    -przesunięty rozrząd
    -zapchany katalizator
    -awaria turbiny:(

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME