Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Polonez Caro Plus - Brak iskry na dwóch cylindrach.

16 Lip 2013 18:17 2166 14
  • Poziom 9  
    Witam. Mam problem z silnikiem od Poloneza Caro Plus 1.6 GLI. Jakiś czas temu wyjąłem go ze swojego samochodu i zamontowałem do takiego małego ciągniczka. Stał on jakiś czas nie odpalany i dzisiaj próbowałem go uruchomić jednak nie udało mi się to. Podczas sprawdzania iskry na świecach okazało się że brakuje jej na 1 i 4 cylindrze. Zmieniałem kable od świec, świece, sprawdzałem kable idące do aparatu zapłonowego i nic. Kompletnie nie wiem co jest grane. Czego to może być przyczyna? Proszę o pomoc.
  • Poziom 9  
    Czyli trzeba kupić całą cewkę zapłonową?
  • Poziom 22  
    Nie cewkę ale moduł zapłonowy.
  • Poziom 9  
    A jak wygląda ten moduł zapłonowy?
  • Poziom 9  
    Strumien swiadomosci swia napisał:
    Czaro___ napisał:
    A jak wygląda ten moduł zapłonowy?

    Jak cię nie zbanowali na gogglach wpisz sobie '' moduł abimex'' .


    Ok. Tyle że czegoś takiego nie ma u mnie.
  • Poziom 9  
    Tak. Bosha.
  • Poziom 9  
    Wiesz kable miałem wszystkie dobrze oznaczone. Ponadto mam drugiego Poloneza więc było na czym się wzorować. Bardzo mnie zastanawia dlaczego akurat na dwóch świecach nie ma tej iskry.
  • Poziom 43  
    Czaro___ napisał:
    Bardzo mnie zastanawia dlaczego akurat na dwóch świecach nie ma tej iskry.

    To akurat jest bardzo proste jeśli wiesz co trzeba i wcale mnie to nie dziwi.

    Czyli nigdy po przekładce instalacji nie odpalił jak rozumiem.

    Zreszta co tam oznaczać , wiązka komory silnika do przełożenia w całości.
  • Poziom 9  
    No po przekładce nigdy nie odpalił. Dzisiaj była pierwsza próba i lipa. Więc będe musiał wymienić tę cewkę zapłonową?
  • Poziom 9  
    Już wiadomo co jest. Przełożyłem aparat zapłonowy z drugiego Poloneza i iskra była. Tak więc muszę kupić nowy aparat zapłonowy.