Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Klawiatura i mysz optyczna Logitech

smokuss 06 Mar 2005 23:48 1732 6
    smokuss
    Level 14  
    Zakupiłem klawiature i mysz Logitecha Cordless Optical ale w czym problem - po wyłączeniu kompa mycha nadal świeci i zużywa baterie czy jest jakiś sposób żeby nie świeciła kiedy jej nie używam bo teraz to wyjmuje jej baterie, ale to buraczane rozwiązanie.

Pomóżcie.
    Urbas
    Level 15  
    COś z nią jest nie tak ja mam inny model ale po wyłączeniu gaśnie popatrz w instrukcji czy powinna się swiecić lub na stronie producenta opis dokładny przedmiotu powinno być a jak nie to zanieś do sklepu i powiedz że bubel żeby sprawdzili.

Pozdro
    kedzior
    Level 15  
    Nie wiem dokładnie jak działa twój zestaw, ale może wystarczy po prostu wyłączyć opcje uruchamiania komputera przez peryferia. Na mojej płycie (DFI NFII-ULTRA-AL) jest to opcja w biosie Keyboard/Mouse Power On. Wiem że w niektórych płytach, jest to zmieniane zworką. Dopóki jest to nie wyłączone, płyta główna daje napięcie i czeka na reakcję nawet kiedy komp jest wyłączony.
    Zbynia
    Level 31  
    dioda zuzywa kilka mW

baterie starcza ci spokojnie na kilka tygodni tym bardziej ze zazwyczaj sa to akumulatorki wiec w czym masz problem?

powinna miec rowniez oszczedzanie energi ale byc moze masz kiepska podkladke pod mysz wiec wywal ja brzuchem do gory jak nie korzystasz i powinna sobie zasnac....
    smokuss
    Level 14  
    Co ciekawe - po wyłaczeniu kompa i wyłączeniu z listwy (zero prądu i napięcia na zasilacz) mycha dalej świeci i dioda napieprza jak szalona.
    Dalej wyjmuje jej baterie.

Poczytam w necie może cośjest na ten temat, chyba że jakieś propozycje macie... bo ja nie
    macbor
    Level 11  
    Mam ten sam zestaw - moja mysz po dłuższym postoju lub wyłączeniu komputera przestaje świecić i zaczyna mrugać diodą

Dodano po 4 [minuty]:

acha, mam akumulatorki 1800mAh i średnio wystarczają na 4 tygodnie więc nie widze problemu w tym, że mycha sobie mruga.
    smokuss
    Level 14  
    CZyli to normalne objawy u tej mychy - dzięki wszystkim

Koniec tematu
    Wszystko wyjaśnione temat zamykam . ( TJT )