Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Rejestrator Sygonix - Brak podglądu

poldeczek1 17 Lip 2013 18:03 1665 16
  • #1 17 Lip 2013 18:03
    poldeczek1
    Poziom 9  

    Witam postanowiłem napisać bo mam taki problem
    Mam rejestrator Sygonix dokładnie taki http://www.conrad.pl/?websale7=conrad&pi=754130&rdeocl=1&rdetpl=productpage&rdebox=box1
    za chiny ludowe nie mogę go ustawić abym miał podgląd przez internet
    Mam internet neti i router Netiaspot
    Przekierowałem porty
    Rejestrator Sygonix - Brak podglądu

    wpisując w przeglądarke mój adres z no-ip.com pojawia się panel logowania do systemu rejestratora jednak wpisywanie haseł nic nie daje "LOGIN FILED "

    Proszę o pomoc

    0 16
  • #2 17 Lip 2013 18:06
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Zmień port web-owy na rejestratorze na 85. Zmień także konfigurację przekierowania na ten właśnie port.

    0
  • #3 17 Lip 2013 18:11
    poldeczek1
    Poziom 9  

    jeśli zmienie port na jakikolwiek inny niż 80 w rejestratorze i routerze to pojawia się to "Nie można odnaleźć strony sieci Web"

    0
  • #4 17 Lip 2013 18:13
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Wpisujesz wtedy http://dwojadomena.no-ip.com:85 oczywiście przekierowanie dla danego portu konfigurujesz tak jak dla pozostałych.

    0
  • #5 17 Lip 2013 18:23
    poldeczek1
    Poziom 9  

    Dokladnie i na tylko na porcie 80 jest odpowiedz w postaci logowania ale zalogować się nie da

    0
  • #6 17 Lip 2013 18:25
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Próbowałeś z innej lokalizacji z innego IP "wbić" się na rejestrator? Możesz spróbować dla testów DMZ na routerze. Jak chcesz możesz dać na moje PW obecne IP z Netii spróbuję czy coś się odzywa.

    0
  • #7 17 Lip 2013 18:45
    poldeczek1
    Poziom 9  

    wysłałem na pw.

    0
  • #8 17 Lip 2013 18:46
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Ta domena jest głucha którą mi podałeś, sprawdź na stronie konfiguracyjnej czy adres jest odświeżony. Dawno ją założyłeś?

    0
  • #9 17 Lip 2013 18:48
    poldeczek1
    Poziom 9  

    spróbuj teraz jeszcze raz
    załozylem ja jakiś miesiąc temu

    0
  • #10 17 Lip 2013 18:51
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    U nie cały czas głucho, nie odpowiada na ping i nie można się wbić przez przeglądarkę. Daj na PW adres IP z Netii.

    0
  • #11 17 Lip 2013 19:00
    poldeczek1
    Poziom 9  

    A z jakiej przeglądarki korzystasz ? podobno działa tylko na IE

    Dodano po 3 [minuty]:

    Rejestrator Sygonix - Brak podglądu

    0
  • #12 17 Lip 2013 19:03
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    poldeczek1 napisał:

    A z jakiej przeglądarki korzystasz ? podobno działa tylko na IE

    Takie rzeczy to ja wiem ;) Chodzi o adres IP jaki dostajesz od dostawcy
    WAN DSL - Adres IP.

    0
  • #13 17 Lip 2013 19:22
    poldeczek1
    Poziom 9  

    chyba DSL wiem że mam zmienne IP

    Dodano po 6 [minuty]:

    zrzut z routera

    gdy rejestrator ustawiony na jakikolwiek inny port niż 80

    Rejestrator Sygonix - Brak podglądu

    a tutaj jeśli ustawiony na 80
    Rejestrator Sygonix - Brak podglądu

    Dodano po 11 [minuty]:

    ustawienia w rekorderze

    Rejestrator Sygonix - Brak podglądu


    Proszę poprawić wszystkie posty - obrazy umieszczone niezgodnie z instrukcją. [piterus99]

    0
  • #14 17 Lip 2013 20:01
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    U mnie się odzywa na 80 porcie
    Rejestrator Sygonix - Brak podglądu

    0
  • #15 17 Lip 2013 20:29
    poldeczek1
    Poziom 9  

    ale zalogować się nie da ? Na innym porcie nie działa

    0
  • #16 17 Lip 2013 20:31
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Wyskakuje że błędne hasło na oryginalnych.

    0
  • #17 17 Lip 2013 21:26
    poldeczek1
    Poziom 9  

    na wszystkich hasłach i loginach właśnie jest tak samo dodawałem nowych użytkowników przypisywałem im różne ustawienia i nic "LOGIN FAILED"
    A do czego są tem porty MEDIA i SETUP ? Jeden wiem że jest do strumienia wideo a ten drugi?
    Czy oba mają być na protokołach TCP?

    0