Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi A4 B8 - Tylne lampy LED - nie świeci jedna dioda

18 Lip 2013 11:50 9114 8
  • Poziom 12  
    Witam serdecznie.

    Panowie od kilku dni zauważyłem, że w tylnych lampach (pozycyjne/stop) nie pali mi się jedna dioda (jeden kwadracik). Wygląda to okropnie, jak bez zęba:-(.
    Można to jakoś naprawić we własnym zakresie?
    Jaka to dioda?
    Czy lampa jest rozbieralna?

    pozdrawiam

    harryON
  • Użytkownik obserwowany
    Dostała zimnego lutu zapewne ale rozbierać to koszmar jak masz wersje zalewną.
  • Poziom 12  
    opamp napisał:
    Dostała zimnego lutu zapewne ale rozbierać to koszmar jak masz wersje zalewną.


    A wystepuja dwie wersje.? Macie może pomysł jak to Rozebrać?
  • Poziom 42  
    Robiłem kiedyś takie kółko , tylko nie pamiętam od jakiego samochodu(dostarczyli tylko wkład). Wkładałem diodę LED Flux.
  • Poziom 26  
    Wykręc lampe kup diode idz do serwisu rtv to ci wymienia :)
  • Poziom 12  
    problemem nie jest wymiana diody tylko metoda na rozczłonkowanie lampy, tak żeby jej nie uszkodzić.

    harryON
  • Poziom 2  
    Witam. Posiadam ten sam problem co użytkownik HarryOn z tym że to już nie jest jedna dioda a pięc. i wykręciłem lampę razem z tylnym plastikowym kloszem. z tyłu znajdują się jeszcze 3 śrubki ale ich odkręcenie nic nie zmienia gdyż klosz jest chyba przymocowany na stałe do lampy. Odkręcenie śrubek daje tyle ,że wewnątrz zaczyna "latac" plastikowa szara przedziałka lampy. Jest jeszcze jedna śrubka której odkręcenie umożliwia wyciągniecie czarnego plastiku z dwoma żarówkami i tu żarówki da się wymienic ale lampek diodowych niestety nie potrafie bo nie umiem się tam dostac a kupno nowej lampy mnie nie interesuje. Jeżeli jest jakiś sposób na otwarcie tej lampy bez jej uszkodzenia i wymiana diod lub jakikolwiek inny sposób proszę o pomoc. Audi A4 B8 - Tylne lampy LED - nie świeci jedna dioda
  • Poziom 10  
    odświeżam bo mam taki sam problem w Audi A4 B8, moze ktos sie z tym bawil? pozdrawiam