Witam wszystkich użytkowników forum.Mam następujący problem z komputerem. Otóż posiadam komputer stacjonarny i od pewnego czasu zaczął się zacinać,a dokładnie podczas,gdy korzystam z komputera po jakimś czasie następuje zacięcie nie działa myszka,klawiatur,a kontrolka dysku nie świeci i nie słychać pracy dysku.Chociaż dwa razy albo raz czy nie wiem wydawało mi się ale po zacięciu usłyszałem ruch głowicy dysku i tyle.Co gorsza po zrestartowaniu komputera,po załadowaniu się systemu pojawia się jasnoniebieski ekran i klepsydra na środku,ponownie nie działa to co wymieniłem powyżej.Próbowałem różnego typu metod jak:przekładanie pamięci ram z jednego gniazda do drugiego,a także reset biosu pamiętam że kiedyś to pomogło ale teraz nie działa.Przed wczoraj robiłem skanowanie pamięci programem Memtest,gdy korzystałem z systemu Windows ale wykazał raczej,że pamięć jest dobra.Dzisiaj zmieniłem pastę na karcie graficznej,ale dalej to samo.Kolega mi powiedział żebym zrobił sobie nowe konto na komputerze i miał rację działało ale na drugi dzień znowu to samo. Jakiś czas temu czyściłem komputer,ale też to nic nie dało więc nie wiem co już robić.A i dodam jeszcze,że takie zacięcia robią się raczej po dłuższych przerwach od komputera gdyż robię sobie takie przerwy ale tylko po jednej przerwie gdy się zacinał pomógł reset biosu i przełożenie ramu.
Na koniec podam streszczone ale niezbyt dokładne parametry komputera, a więc:
Procesor AMD Duron 1300mhz
Pamięć Ram 256mb
Dysk Twardy 40Gb
Tak,więc proszę o jasne i zrozumiałe odpowiedzi.
Na koniec podam streszczone ale niezbyt dokładne parametry komputera, a więc:
Procesor AMD Duron 1300mhz
Pamięć Ram 256mb
Dysk Twardy 40Gb
Tak,więc proszę o jasne i zrozumiałe odpowiedzi.