Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Szum w głośnikach w tylnym panelu komputera

18 Lip 2013 20:20 1803 6
  • Poziom 24  
    Witam. Mam problem z komputerem. Chodzi o to że nie ma dźwięku w głośnikach. gdy podłącze je z tyłu nie słychać nic. W menedżerze realtek gdy podłącze głośniki są one wykrywane jako mikrofon i głośniki. Gdy włożę mikrofon (nie do wejścia głośników) jest wykrywany jako mikrofon i wejście liniowe. W czym jest problem? Panel przedni także nie daje dźwięku. Dodatkowo gdy coś jest podłączone realtek cały czas się odświeża. W kółko jest przeładowywanie urządzeń. Jest napisane że jest odłączone i podłączone i tak ciągle. Jak to naprawić?


    komp
    asus p5g41 tm lx3
    intel pentium d805
    2gb ddr3
    xfx 400w
  • Pomocny post
    Poziom 29  
    Zacznij od przeinstalowwania realteka.
  • Poziom 24  
    Reinstalacja nic nie pomogła.
  • Pomocny post
    Poziom 29  
    Wejdź w menedżer urządzeń i przeinstaluj tą kartę dźwiękową.
  • Poziom 24  
    Wgrywałem od nowa Windowsa i wyłączałem i włączałem kartę dźwiękową w biosie i nic. Zmieniałem także panel z HD audio na AC97. Nic się naprawdę nie da zrobić?
  • Pomocny post
    Specjalista - urządzenia lampowe
    laser890 napisał:
    Wgrywałem od nowa Windowsa i wyłączałem i włączałem kartę dźwiękową w biosie i nic. Zmieniałem także panel z HD audio na AC97. Nic się naprawdę nie da zrobić?


    Zapewne da się, użyć trzeba właściwych sterowników i upewnić się czy ta zapewne zintegrowana karta jest włączona w BIOSie.
  • Poziom 24  
    Jest włączona 100%. Wcześniej wszystko działało i nagle się popsuło.