Witam,
Mam problem z Ap TL-WA5210G
Chcę go użyć jako ap-client, do okolicznej sieci.
Niby go skonfigurowałem, wszystko jest OK.
Status pokazuje że połączono, lecz niestety internetu nie ma.
A teraz z konfiguracji.
Gdy WDS jest włączone łączy się z siecią, ale żaden pakiet nie idzie (traffic statics)
Gdy WDS wyłączone pokazuje że poszły 4 pakiety i na tym koniec.
Po wybraniu uzyskaj IP automatycznie na karcie w komputerze, nie uzyskuje IP i internetu nie ma.
Po wpisaniu ręcznie adresu IP, maski, bramy z routera do którego AP jest podłączony dalej nie ma internetu.
Jest on ustawiony jako AP-Client i DHCP jest wyłączone.
Ustawienia są raczej dobre, ponieważ do np. sieci sąsiada (legalnie, na próbe) połączył się bez problemu i internet był. Jedynie problemem jest ta sieć.
Aktualnie korzystam z innego AP + Anteny i na nim internet normalnie działa, tyle że antena jest w nim słaba i niski jest sygnał.
Router który jest po drugiej stronie ulicy ma na 100% wyłączone filtrowanie MAC-Adress.
Próbowałem aktualizować, downgradeować firmware, lecz niestety nic to nie dało.
Zmieniłem adres IP Tp-Linka żeby się nie gryzł z tamtym routerem po drugiej stronie ulicy. (Klasa tamtej sieci to 192.168.12.X)
W załączniku przesyłam screen ze statusu.
Sygnał nie jest za słaby, i tak jak AP będzie już na stałe montowany to w takim miejscu gdzie mam sygnał 26DB.
Edit: Zapomniałem, model routera do którego się łącze to: cisco 881
Edit2: OKazało się, że jakieś pakiety przesyła, tyle że jest ich za mało, po pół godzinie zaledwie 14 pakietów.
Mam problem z Ap TL-WA5210G
Chcę go użyć jako ap-client, do okolicznej sieci.
Niby go skonfigurowałem, wszystko jest OK.
Status pokazuje że połączono, lecz niestety internetu nie ma.
A teraz z konfiguracji.
Gdy WDS jest włączone łączy się z siecią, ale żaden pakiet nie idzie (traffic statics)
Gdy WDS wyłączone pokazuje że poszły 4 pakiety i na tym koniec.
Po wybraniu uzyskaj IP automatycznie na karcie w komputerze, nie uzyskuje IP i internetu nie ma.
Po wpisaniu ręcznie adresu IP, maski, bramy z routera do którego AP jest podłączony dalej nie ma internetu.
Jest on ustawiony jako AP-Client i DHCP jest wyłączone.
Ustawienia są raczej dobre, ponieważ do np. sieci sąsiada (legalnie, na próbe) połączył się bez problemu i internet był. Jedynie problemem jest ta sieć.
Aktualnie korzystam z innego AP + Anteny i na nim internet normalnie działa, tyle że antena jest w nim słaba i niski jest sygnał.
Router który jest po drugiej stronie ulicy ma na 100% wyłączone filtrowanie MAC-Adress.
Próbowałem aktualizować, downgradeować firmware, lecz niestety nic to nie dało.
Zmieniłem adres IP Tp-Linka żeby się nie gryzł z tamtym routerem po drugiej stronie ulicy. (Klasa tamtej sieci to 192.168.12.X)
W załączniku przesyłam screen ze statusu.
Sygnał nie jest za słaby, i tak jak AP będzie już na stałe montowany to w takim miejscu gdzie mam sygnał 26DB.
Edit: Zapomniałem, model routera do którego się łącze to: cisco 881
Edit2: OKazało się, że jakieś pakiety przesyła, tyle że jest ich za mało, po pół godzinie zaledwie 14 pakietów.