Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pomocy!Gdy wgrywam soft z $do Fergusona AF1018SE blokuje się

mastal27 07 Mar 2005 12:30 1851 9
    mastal27
    Level 2  
    Pomocy! Gdy wgrywam soft z $ do Fergusona AF1018SE blokuje się!!!!!
    Przyjmuje tylko oryginalny soft. Czy jest ktoś ko potrafi mi wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje? Przestudiowałem już całą dostępną literaturę na ten temat, wgrywam zgodnie z instrukcją i po wgraniu softu z $ odbiornik przestaję reagować świecą się obydwie diody na wpół zielono/czerwono. Pomaga tylko wgranie oryginalnego softu. Może ktoś miał ten sam problem i odpowie. Proszę o POMOC!!!!!!!!!
    wariatg
    Level 14  
    witam
    Napisz jakie wgrywasz oprogramowanie!!jakiego masz botta jaki soft! to może bedziemy cos wiecej wiedziec!!
    pzdr.
    MIREK54
    Level 26  
    Co wg.Ciebie znaczy: nie reaguje.W 1018 jest tak że po wgraniu $oftu obie diody się palą a na jednym wyjściu EURO nie ma nic,może na drugim masz wszystko?
    kosci
    Level 12  
    Nie podajesz jaki masz boot spróbuj przed wgraniem softu użyć podmiany nagłówka ze swojego 1018 przy użyciu AUC_HEditv093 wg. http://polaris.dvhk.pl/?id=naglowekmet3 po zapisaniu wgraj do tunera np. Arioner_024 po załadowaniu softu sprawdz w menu tunera jaka masz baze i wgraj listę np. ZodiacEdit w którym możesz sprawdzić jaką dana lista ma bazę i nastepnie wgraj klucze np. FKEv101 i powinno chodzić. Soft , list i klucze na uplodach lub np. http://laki.dvhk.pl/fredka.htm tam jest wszystko.
    Nowas
    Level 11  
    Napewno nie zmieniłeś nagłówka programem AUC_HEditv092.
    Jak zmienisz to pójdzie 100%
    mastal27
    Level 2  
    Bota mam 11.1, nagłówki zmieniałem, a i tak się blokuje - polego to na tym, że po wgraniu softu $ (wgrywa się prawidłowo, info na komuterze wskozuje na poprawne wgranie) w dziwny sposób blokuje się i przestaje reagować(Obydwie diody świecą się na wpół czerono/zielono na telewizorze ciemność tuner nie reaguje na komendy z pilota!) czy u was też tak jest? Może ktoś da mi link z chodzącym softem do AF1018SE.
  • Helpful post
    Max_Maximus
    Level 19  
    info w komputerze nie oznacza że soft wgral sie poprawnie....po tym komunikacie musisz jeszcze odczekać conajmniej minutę...1018 nie ma wyswietlacza, dlatego nie mozna zobaczyć czy tuner przyjął soft...diody na wpoł zielone i czerwone to poprawny objaw, wizja będzie na drugim gnieździe euro...
  • Helpful post
    kykol
    Level 12  
    Jest tak.
    1018se ma te wade.ze po wgraniu softu $ do tunera nie sa aktywne przyciski na tunku i diody tez inaczej dzialaja ( wiem bo takiego robilem).
    Przy wgrywaniu listy i kluczy tez nie panikuj.
    po uruchomieniu programu do wgrywania list ( opcja wczytaj liste lub wyslij) musisz na pilocie kliknac czerwony przycisk Standby i podac odpowiedni ciag cyfr( program podaje jaki) jak nie zadziala to jeszcze raz wylacz( standby) i podaj ciag cyfr - musisz probowac.
    Wiem co pisze bo tez mnie zimne poty oblewaly przy 1018se.
    milej zabawy - kykol
    ps.jak zrobisz daj znac
    mastal27
    Level 2  
    Dzięki wielkie za pomoc. Ferdek ruszył imogę już oglądać edukacyjnie to co w tej chwili jest dostępne.
    normann76
    Level 12  
    Jak już wszystko działa to ok I TAK DLA WSZYSTKICH nie ma potrzeby zmiany boota nigdy się z tym nie spotkałem żeby była taka konieczność pozatym przy zmianie boota można łatwo uwalić tuner.W fergusone 1018 świecenie ledów i problem z euro to normalka kolega wyżej ma jak najbardziej rację. Jeżeli tuner przyjmuje soft to znaczy że nagłówek jest prawidłowy i wszelkie nieprawidłowe działanie wynika z nieodpowiedniego softu.W każdym razie jeżeli soft jest dla danego modelu (niby) to nie zaszkodzi sprawdzić ( przeliczyć ) żeby nie było potem problemów.