Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

citroen xsara 1.4 - citroen xsara II 1.4i 2001r kopci obroty skaczą

KWT1 19 Jul 2013 21:58 4566 5
    KWT1
    Level 2  
    witam
    Mam problem z autem kopci na biało (202tys km).Podejrzewam uszczelkę pod głowicą. Minimalnie skakały obroty a 2 dni temu wymieniałem wode w chłodnicy zapomniałem odpowietrzyć, zakręciłem układ odpaliłem auto i po 5 min obroty skaczą miedzy 9-10 tyś. Silnik głupieje, dodatkowo padła jeszcze poduszka/tuleja silnika prawa dolna. Czy ma to jakiś związek? układ odpowietrzyłem od razu oczywiście, dolałem nowego paliwa i bez efektów. Na wysokich obrotach silnik pracuje idealnie (15tyś +)jak odpale auto od razu i nic nie dotykam chodzi równo, lecz raz na 9tyś spada a za innym razem na 10tyś.Dodam ,że 3 dni temu było wszystko dobrze.
    igorek83
    Level 24  
    test zawartości co w płycie!!! węże twarde od wody??
    KWT1
    Level 2  
    igorek83 wrote:
    test zawartości co w płycie!!! węże twarde od wody??

auto odpaliłem trzymało trochę powyżej 10tyś obrotów po chwili spadło do 9,5 w aucie trzęsiawka czy to od poduszki silnika węże miękkie ale to zimny silnik jutro sprawdze na ciepłym. gińie woda z chłodnicy nie wiem czy dziura aaa jak wymieniałem to stara była mętna i smierdzała spalinami ! :cry:
    Anonymous
    Anonymous  
    KWT1
    Level 2  
    georgesgr wrote:
    Auto ma 12 lat. Czas najwyzszy wymienic uszczelke glowicy.

podejrzewałem uszczelke lecz te szalejące obroty od 2 dni mnie martwią .jakie będą koszty wymiany uszczelki czy w 500zł się zamkne ?
    Anonymous
    Anonymous