Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ekspres Nivona Cafe Romantica - Napełni system przekręć pokrętło i tak wkoło.

deus23 20 Jul 2013 08:31 24195 5
    deus23
    Level 2  
    działał przez dwa lat bez problemu i takie objawy
    Włączam system wyskakuje "napełni system przekręć pokrętło" po przekręceniu komunikat "napełnianie systemu przekręć pokrętło" po przekręceniu "grzanie systemu" i znowu "napełni system" nie można tego przerwać wyłączyć ani nic innego
    I tak od 4 dni serwis czy coś można samemu zrobić?
    kriskroskris
    Level 10  
    witam
    mam dokładnie ten sam problem. Czy może poradziłeś sobie ze swoim? Jeżeli tak to w jaki sposób?
    deus23
    Level 2  
    no właśnie nie wiem co zrobiłem kombinowałem włączałem wyłączałem przy pukania odłączałem z sieci
    Wydaje mi się że trzeba go było zresetować ale jak to nie wiem.
    Maiłem go już zabrać do serwisu ale że była soboto to w niedziele jeszcze go próbowałem włączyć i nagle załapał i do tej pory chodzi.
    Próbuj go włączyć i w w tej samej chwili odłącz z sieci zanim zapali się kontrolka
    Pamiętam że chyba z 3-4 dni tak stał i od czasu do czasu robiłem próby.
    daj znać jak poszło,
    kriskroskris
    Level 10  
    witam ponownie
    No więc tak. Próbowałem tak samo go zresetować poprzez włączanie i wyłączanie. Trwało to kilka dni bez efektu. Za którymś kolejnym razem pojawił się kolejny komunikat "błąd 8 tel. do serwisu". Po kilku kolejnych próbach zresetowania w końcu zablokował się zaparzacz i nie można go było wyjąć. W końcu trafił do serwisu i okazało się, że błąd 8 to uszkodzona pompa. To samo mogło być przyczyną komunikatu "napełnij system". Wymiana pompy, kilku uszczelek, wyczyszczenie i smarowanie zaparzacza - 200zł. Serwis we Wrocławiu.
    deus23
    Level 2  
    U mnie działa do dziś wiec "napełni system "pewnie dotyczy wielu błędów.
    marmik
    Level 11  
    U mnie wymiana przepływomierza w serwisie w Wawie 264 zł.