Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Astra G - Zabezpiecznie antykradziezowe

adrf87 20 Jul 2013 13:10 1827 5
    adrf87
    Level 9  
    Witam;
    Chce zrobić odcięcie zapłonu w mojej nowo nabytej astrze. Poczytałem trochę, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
    Najczęściej pojawiające się propozycje to:
    1) zrobić odcięcie na czarnym przewodzie za stacyjka - samochód nie będzie w ogole kręcił, ale podobno po podaniu napięcia z aku na jakiś odbiornik auto odpali bez problemu- Czy to prawda?
    2) chciałbym zrobić odcięcie poprzez odcięcie sygnału z czujników walka rozrządu i walu korbowego. Czy jeśli sterownik nie dostanie sygnału z obu czujników zapali się check.? Sprawdzał to ktoś?

Z góry dzięki za pomoc
    Pozdrawiam
    Sołtys_Elbląga
    Level 31  
    Zrób odcięcie na sondzie. Będzie dużo palił i złodzieje nie będą mieli za co zatankować wiec auto porzucą. Zrób na czujniku położenia wału. Check się nie zapali. Dodatkowo na rozrusznik by nie zmęczyć akumulatora. Pewnie nowe auto i przewrazliwiony jesteś. Pod blokiem ukradli jedne audi b4 z super zabezpieczeniami a kilka dni później drugie zostawili na zapłonie bo sąsiad na ryby w nocy jechał i sploszyl ich. A też miał odcięcia i immo ( miał bo już nie ma) Złodzieje znają się na robocie.
    Seann_G
    Level 8  
    Najlepiej odetnij kabel od pompy paliwowej i ukryj gdzieś włącznik auto będzie kręciło ale nie dostanie paliwa . Złodziej będzie mógł kręcić ile chce aż sie wyczerpie akumulator.
    adrf87
    Level 9  
    Sołtys_Elbląga wrote:
    Zrób odcięcie na sondzie. Będzie dużo palił i złodzieje nie będą mieli za co zatankować wiec auto porzucą. Zrób na czujniku położenia wału. Check się nie zapali. Dodatkowo na rozrusznik by nie zmęczyć akumulatora. Pewnie nowe auto i przewrazliwiony jesteś. Pod blokiem ukradli jedne audi b4 z super zabezpieczeniami a kilka dni później drugie zostawili na zapłonie bo sąsiad na ryby w nocy jechał i sploszyl ich. A też miał odcięcia i immo ( miał bo już nie ma) Złodzieje znają się na robocie.

No jestem przewrazliwiony bo miesiac temu ukradli mi juz jedno...
    W planie mam załozyć gaz wiec chyba odciecie pompy paliwa nic nie da.
    Czy odcienie na czujniku polozenia walu na pewno nie wyrzuci bledu.? chyba raczej na pewno wyrzuci...
    Sołtys_Elbląga
    Level 31  
    Wyrzuci podczas odcięcia ale check się nie pojawi tylko przy podłączeniu kompa. Ale Ci powiem, że teraz na topie są passaty i audi.
    Podjedź do speców i podchwytliwie podejdź "Panie chcę założyć alarm z odcięciem, gdzie Pan by odcinał?" Gość Ci mówi a ty odpowiadasz, że zastanowisz się i że przed wypłatą jesteś itp.

Z pompą paliwową to ja zrobiłem kiedyś, potem na szybko pompę do akumulatora ucinając kable pod tylnym siedzeniem na szybko szybko, 3 min roboty i auto odpalone. Dla złodzieja 30 sekund.

Kiedyś dawno temu byłem świadkiem jak wujek chwalił się w A4 z 96 chyba roku, że ma kilka immo i coś tam jeszcze... Kolega odparł, że jak odpali go w trzy minuty to kupuje mu flaszkę. Co prawda blokada na kierownicy była więc nie odjechałby ale odpalił. Nie ma dobrych zabezpieczeń, możesz jedynie wydłużyć czas złodziejowi ale ten się wkurzy i Ci zniszczy wnętrze :D Załóż sobie "Niedźwiedź lock" na skrzyni biegów i śpij spokojnie.
    adrf87
    Level 9  
    No niestety wiem coś o tym ze Audi sa chodliwe:(

Dzięki za pomoc. Cos pomyśle jednak z tym odcieciem na sygnale od walu korbowego.
    Pozdrawiam