Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Xonar DS vs DG, którą wybrać?

videoteka 20 Jul 2013 20:10 1092 5
Wago
    videoteka
    Level 2  
    Witam,

Chciałbym zakupić w najbliższym czasie kartę dźwiękową do 200-stu złotych. Trochę poczytałem i wyszło, że chyba te dwie karty są najlepszym wyborem, z tym budżetem. Jednak mam jedno zasadnicze pytanie. Różnica cenowa tych kart to około 70 zł, ale jaka jest różnica jakościowa? Słyszałem, że procesor jest taki sam, ale DS ma coś tam lepiej z DTS-em, czy coś :) Jednakże, nie posiadam jakiegoś mega sprzętu audio, są to głośniki Genius SW-5.1 1010. Czy odczuję jakąkolwiek różnicę między tymi dwiema kartami. Komputera używam do muzyki, filmów oraz gier. Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam!
  • Wago
  • Wago
    videoteka
    Level 2  
    Ale między integrą, a Sonar'em DG będzie duża różnica?
    ZdenekBlacha
    Level 13  
    Mam Radmora 5102 i Altusy 110, kupiłem DG z powodu przydźwięków, które - jak mi się wydawało, powodowała integra Gigabyte GA-970A-DS3. Niestety nic to nie zmieniło, powód leży gdzie indziej, w okablowaniu lub gównianej instalacji elektrycznej (zgaduję).
    Audiofilem nie jestem, jednak mam dość wyczulony słuch muzyczny i cenię jakość dźwięku, ale po tym zakupie po prostu nie odczułem różnicy oprócz delikatnie większego poziomu wyjściowego w DG (gra głośniej).
    videoteka
    Level 2  
    Ok, dzięki za wypowiedź, czekam na inne. Niektórzy mówią, że nie wierzą w tak dużą zmianę i nie wiedzieli, że ich głośniki takie cuda wyprawiają :) Także proszę o dalsze wypowiedzi na ten temat :)
    User removed account
    User removed account