Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Peugeot/206/hatchback - Peugeot 206 1.1 nie odpala na zimnym

23 Lip 2013 18:26 6657 2
  • Poziom 2  
    Witam, posiadam peugeota 206 1.1 z 1998r. ostatnio pojawił się dziwny problem, na zimnym silniku, auto nie chce zapalić, potem jak się rozgrzeje to jest ok, pali "od strzała" na początku nie słychać pompy paliwa, jednak po kilku przekręceniach zapłonu, pompa się raz odzywa raz nie, mechanik powiedział mi że pewnie przekaźnik od pompy paliwa siadł, więc nie zastanawiając się dużo spisałem numery i wpisałem w allegro, wyskoczył mi identyczny przekaźnik
    Peugeot/206/hatchback - Peugeot 206 1.1 nie odpala na zimnym
    wg google jest to przekaźnik wentylatorów, ale może się nie znam, zamówiłem przekaźnik na allegro i teraz najlepsze z tego wszystkiego. Podchodzę rano do samochodu, wymieniam uszkodzony przekaźnik na nowy, auto odpala, myśle super sprawa załatwiona. tego samego dnia auto chodziło bez zarzutu. Niestety następnego ranka historia powróciła. pomoże ktoś?
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 17  
    Do zweryfikowania pompa paliwa, zapewne jej żywot dobiega końca.

    Pozdrawiam
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 2  
    hmm, problem jest w tym że rano na zimnym silniku nie ma napięcia na pompie, potem już jest ok, auto jak już zapali chodzi elegancko, nie muli, przyspiesza płynnie więc wydaje mi się że to chyba nie jest pompa