Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Astra G 1.4 16V - Po wciśnięciu sprzęgła terkocze.

kubas10 24 Jul 2013 19:13 3153 4
    kubas10
    Level 25  
    Dwa tygodnie temu wymienione kompletne sprzęgło + wysprzęglik (LUK) i simering wału. Po uruchomieniu cisza jak zaczynam lekko wciskać sprzęgło to zaczyna terkotać, nawet przy niewielkim wciśnięciu pedała. Co to może być ? Przed wymianą łożysko szumiało po wciśnięciu ale nic nie terkotało, problem pojawił się po ok 1 tyg.
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Czy to, że nowe znaczy, że nie mogło się zepsuć?
    kubas10
    Level 25  
    Oczywiście że mogło, pytanie tylko czy to łożysko ? docisk ? Nie miałem jeszcze problemu z LUK, chodź zdarzało się że nowy wysprzęglik ciekł zaraz po odpowietrzeniu...
    tomekmazepa

Level 15  
    Witam
    Przepraszam za brak polskich liter ale ich niestety nie posiadam.
    Z moich ostatnich sprzegiel jakie zalozylem z firmy LUK sa same problemy Punto 2 klient pojezdzil tydzien i cos mu zaczelo szumiec jak u ciebie wymienilem na nowe firmy valeo i jest OK.
    Dzisiaj po wymianie Sprzegla w renault 2 na sprzeglo firmy LUK autem zaczelo dziwnie telepac przy jezdzie nie wiem jeszcze czego to wina.
    Fiat albea robiony wczoraj 2 sprzegla przyszly uszkodzone jedno mialo zlamany zaczep na lozysku drugie mialo uszkodzona sprezyne na tarczy.
    Nie wiem co jest ale ta firma chyba sie psuje
    Pozdrawiam
    Tomek
    bomv
    Level 14  
    Moim zdaniem to docisk się 'skończył'. Tzn. te widełki co dociskaja do lożyska wyrobiły się. Tak czy siak musisz wyciągnąć skrzynie i sprawdzić.