Panowie, ja nadal borykam się z problemem. Mam trochę więcej danych, bo dzisiaj rano udało mi sie w końcu wybrać na przejażdżkę autem z podpiętą lexią. Rejestracja audiowizualna tego zdażenia znajduję się tu :
http://www.youtube.com/channel/UCNT2aMn6JIkr5bDFb3tMgOQ?feature=c4-feed-u
Czy któryś z kolegów zechce poświęcić mi parę minut i popatrzeć jak to wygląda?
Generalnie mnie zaniepokoiło
po 1 korekcja wtryskiwaczy, podczas jazdy parametr ten całczas jest równy 100,39% dla wszystkich wtrysków, tylko jak się puści gaz, to parametry te ulegają zmianie.
Po 2 spora rozbierzność wartości zadanej i zmierzonej powietrza.
po 3 pedał przyśpieszenia. Jak wciśnie się go mniej więcej na 80% to komputer pokazuje 100% ! ale poza tym, to działa on dobrze, wciskając pedał proporcjonalnie, liniowo bez skosów rośnie wynik w postaci % wciśniętego pedału. Dodatkowo po testach pojawiły się dwa błędy - czujnika położenia pedału przyśpieszenia i jakiś błąd, z którego wynikało, że coś jest niezgodne z tym, co chciał kierowca. dokładnie nie pamiętam, ale jakoś tak. Błędów tych wcześniej nigdy nie było, a już diagnostyka robiona kilka razy, podczas gdy problem cały czas istnieje i istniał
Co sądzicie? Teraz mamy juz sporo danych, więc może uda się postawić właściwą diagnozę?
z góry jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam