Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therekrzysiek96 wrote:być może źle podłączyłem uziemienie. Może trzeba je pod płytkę gdzieś podłączyć zobaczcie sami ...
krzysiek96 wrote:Może jest cewka szczelona da sie ją sprawdzić ?
wisiorek50 wrote:Bo na plusie cewki są wspólne wyprowadzenia uzwojenia pierwotnego i wtórnego czyli biegun dodatni nie może iść jako masa do ziemi
wisiorek50 wrote:bo nie będzie cewka WN miała obwodu zamkniętego.
wisiorek50 wrote:Najlepiej by było od minusa baterii. Ale myślę że to też może być niedobre bo do masy są połączono też wszystkie elementy i czy nie zakłócało by pracy całego .urządzenia.
wisiorek50 wrote:Panie gdubowski,
wisiorek50 wrote:wcześniej pan pisze że można uziemić dodatni biegun zasilania, będący jednocześnie jednym z zacisków cewki, a teraz piszesz że można od minusa baterii .
wisiorek50 wrote:Cewka wtórna też jest jednym końcem podpięta pod zacisk plusowy a drugim końcem do drutu ogrodzenia. I ja sobie myślę że jak nie będzie wyprowadzenia do ziemi to zwierzęcia nie kopnie
Krzysztof Kamienski wrote:ten pański ,,pasterz" albo ,,pastuch", krótko mówiąc jest do bani, do kitu,
wisiorek50 wrote:Na jakie napiecie ? Jaki one zgromadzą ładunek elektryczny, by skutecznie zadziała linia rażąca zwierzęta ?10 miko farad, a pan sobie jakieś śmieszki z tego robi.